Officiellt: Dansken klar för Sevilla

Erfarenhet från VM i Sydafrika

Champions League-klara Sevilla första nyförvärv för sommaren är klart. Michael Krohn-Dehli är klar för den spanska klubben efter att han inte förlängt kontraktet med Celta Vigo.

Sevilla säkrade nyligen Europa League-titeln efter en jämn final mot Dnipro Dnipropetrovsk som man till slut vann med 3-2 efter ett avgörande mål från Carlos Bacca. Segern där innebär att man, trots att man bara lyckades placera sig som femma i La Liga, kommer få spela Champions League till hösten. Under sommarens transferfönster hoppas man därför troligen på att förstärka sin trupp – och idag offentliggjordes den spanska klubbens första nyförvärv.

Skriver på för två plus ett år

Sevilla har nämligen gjort klart med den danske mittfältaren Michael Krohn-Dehli efter att hans kontrakt med Celta Vigo går ut nu i sommar. 32-åringen, som spelade i VM 2010 och EM 2012 för sitt Danmark, skriver på för två år med den andalusiska klubben, och det ska finnas en option på ytterligare ett år, enligt Sevillas egen hemsida.

Fem assist för Celta

Krohn-Dehli har den här säsongen lyckats göra ett mål och fem assist på 36 ligamatcher, och under sina totalt tre år i sin före detta klubb Celta Vigo har han varit en av de stora anledningarna till att klubben befäst sin plats i den spanska högstadivisionen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply