Bacca till Serie A – Llorente till La Liga?

Sevilla letar ersättare till Carlos Bacca

Sevilla som i maj vann Europa League för andra året i rad är ute efter att förstärka sitt anfall samtidigt som man måste ersätta Carlos Bacca.

Sevillas framfart i Europa har inte gått obemärkt förbi storklubbarna och nu ser det ut som att man kommer att bli av med sin största anfallsstjärna Carlos Bacca, som sägs förhandla med AS Roma. Enligt engelska TMW jobbar den italienska klubbledningen väldigt intensivt för att försöka köpa loss colombianen som denna säsong stått för 28 mål och 9 assist i samtliga turneringar. Anfallaren sägs ha en utköpsklausul på 30 miljoner euro, vilket många klubbar kan tänka sig att betala för spelaren som fyller 29 år senare i år.

Bacca kom till La Liga-klubben 2013 efter att ha tillbringat en säsong i belgiska Club Brügge där han gjorde 28 mål på 38 ligamatcher. Det som hindrar flertalet klubbar från att köpa loss colombianen är att han inte har ett EU-pass vilket gör att han kommer att ta upp en av platserna för spelare utanför EU. Bacca har trots det en hel lista med klubbar som är intresserade av hans tjänster och Napoli, Dortmund, Valencia, Liverpool och Tottenham är endast några av lagen.

Vill ersätta med Fernando Llorente

Skulle de regerande Europa League-mästarna tappa Bacca inför nästa säsong kommer man att göra ett försök att värva Juventus spanske anfallare Fernando Llorente. Den före detta Athletic Club-spelaren har ingen garanterad startplats i det svartvita laget då man även har Álvaro Morata i truppen och en försäljning av Llorente kan komma att bli aktuell om Sevilla skulle komma att sälja Bacca.

SE ÄVEN: Officiellt: dansen klar för Sevilla

SE ÄVEN: Officiellt: Mihajlovic lämnar Sampdoria – kan skriva på för ligakonkurrent

SE ÄVEN: Juventus vill hindra Real Madrid från återköp

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply