Officiellt: Mihajlović lämnar Sampdoria – kan skriva på för ligakonkurrent

Serbiske tränaren lämnar Serie A-klubben

Siniša Mihajlović lämnar Sampdoria efter två säsonger på tränarposten och kommer troligen att skriva på för Napoli inför nästa säsong.

Under måndagen stod det klart, Siniša Mihajlović lämnar Sampdoria efter två år i klubben som tränare. Serben som kom till klubben 2013 och denna säsong slutade man på en sjundeplats. Det är dock inte resultaten som gör att tränaren får avgå, enligt flera italienska medier ska Mihajlović vara mycket nära att ersätta Rafael Benítez Napoli då spanjoren med största sannolikhet kommer att ta över Real Madrid inom kort.

På Sampdorias hemsida publicerade man under förmiddagen tränarens avskedsbrev där han berättar att han är väldigt tacksam för stödet han fått under sin tid i klubben.

”Stolt över spelarna”

”Kära fans, jag har nu tagit ett av mina svåraste beslut och det är dags för mig att säga adjö. Detta är mina sista ord som Sampdoria-tränare, mitt äventyr med klubben slutar här. Jag vill ta mig tid att säga hejdå till alla samtidigt som jag vill analysera situationen och berätta varför jag lämnar. Jag är väldigt stolt över att vi slutade så pass högt upp i tabellen men det är inte bara det. Jag lämnar ett lag med spelare som har otroligt bra självförtroende, mod och kan ta sig ann vilken motståndare som helst. Jag lämnar en grupp med väldigt bra killar och spelare som har vuxit enormt under dessa två åren jag varit i klubben, fem av de har även blivit kallade till landslaget. Jag är väldigt stolt över allt vi gjort under min tid i klubben och jag tycker att även klubbledningen och fansen ska känna likadant” skriver han i brevet.

”Det hade varit lätt att stanna här. Jag vet att jag är uppskattad av klubben och fansen men jag känner att det nog inte är bra att stanna, både för min egen samt klubbens utveckling. Jag satte upp ett personligt mål som jag uppnått och nu letar jag för en ny utmaning” säger han för att därefter berätta att han staden Genoa alltid kommer att vara hans hem. Han passade även på att berömma klubbens president innan han avslutade med följande fras.

”Lycka till, tack till alla och Forza Samp för alltid!”

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply