Newcastle vände och vann mot QPR

Newcastle kommer med största säkerhet att spela i Premier League nästa säsong. Det kan vi nu slå fast efter dagens mycket viktiga bortaseger mot redan nedflyttningsklara Queens Park Rangers. Och det var en het inledning på matchen, trots att hemmalaget inte hade särskilt mycket att spela för på Loftus Road för dagen.

Redan i den elfte matchminuten fick Queens Park Rangers straff, vilket utnyttjades på allra bästa sätt av Loic Remy. Alan Pardew kunde dock från bänken andas ut när hans Newcastle fick möjligheten från straffpunkten blott sju minuter senare, som även den gången resulterade i mål. Målskytt var Hatem Ben Arfa.

Avgörandet kom i den 33e matchminuten, där Queens Park Rangers klantade till det rejält i defensiven. En snål hemåtpass från Bosingwa ledde fram till att Robert Grenn tvingasdes rensa rakt ut, där Yoann Gouffran tackade för bollen och skickade in den i det tomma målet.

I den andra halvleken lyckades inte Queens Park Rangers rubba Newcastles backlinje, där Fabricio Coloccini var en klippa och imponerade. Matchen slutade 1-2 och Newcastle är där med i stort sett klara för spel i Premier League till nästa säsong.