Vändning gav DIF första segern

Det dröjde inte länge, endast några sekunder innan Malmös trollgubbe Tokelo Rantie snurrar upp ett passivt Djurgårdsförsvar och enkelt rullar in 0-1 till bortalaget.

Men 1-1 skulle inte dröja länge det heller. I den 10:e minuten stänkte Dif-ikonen Andreas Johansson in bollen bakom Robin Olsen och publiken vaknade till på Stockholms Stadion.

Det var målchanser åt bägge hållen. Eriksson i Malmö hade ett bra nickläge men Höie räddad fint på mållinjen. Och Djurgårdens Jawo, som får speltid nu när Fejzullahu är skadad, spelades ren men Robin Olsen i MFF-målet stod ivägen.

Precis innan paus gjorde Magnus Eriksson 1-2. Ett fantasitskt avslut. Med ryggen mot mål sköt han så att bollen kom i en båge över försvararna och målvakten Höie.

Efter en bra period i andra halvlek träffar Tibbling ribban med en hård nick som senare stutsar ut till Johansson som ropade på straff efter han hade trillat omkull.

När det återstod 20 minuter av matchen, blev Amartey utvisad efter förmycket armar och armbågar i Therns ansikte.

Men det skulle inte hindra Dif att kvittera. Bara 5 minuter senare gjorde Solinac 2-2 efter en variant på ett inkast. Solinacs första mål i Dif och Difs tredje mål denna allsvenska säsong.

När det endast återstod 2 minuter knoppar nyförvärvet Mattias Östberg in 3-2 till Djurgården. Efter att inhopparen Godsway fixat en frispark nere vid hörnflaggan.

Är detta vändningen för Djurgårdens inledande ångestsäsong?