Monaco förbereder bud på City-kapten

Mångmiljardären Dmitry Rybolovlev, ägare av AS Monaco, köpte spelare som Radamel Falcao, Joao Moutinho och James Rodriguez till klubben i somras. Trion kostade ryssen mer än en miljard kronor – bara i övergångssummor. Men nu är han på jakt efter nya spelare inför nästa säsongs deltagande i Champions League (dit Monaco med största sannolikhet kommer kvalificera sig).

Det är Manchester Citys belgiske lagkapten Vincent Kompany som intresserar den franska storklubben då de letar efter förstärkningar i försvaret. De har identifierat Kompany som den perfekte kandidaten i deras försök att bli en europeisk stormakt, rapporterar Daily Express.

27-åringen har varit väldigt skadedrabbad under hösten och därmed har han inte kunnat göra särskilt stora intryck på den nye managern Manuel Pellegrini. Utan sin försvarsgeneral har City haft det tufft, framför allt utanför Etihad Stadium (de har bara tagit 8 av 24 möjliga poäng på bortaplan i Premier League medan de vunnit alla sju hemmamatcher).

Daily Express skriver att det kommer krävas någonstans runt £17 miljoner (cirka 180 miljoner kronor) för att City ska sälja sin lagkapten i januari. Med tanke på Monaco finansiella resurser är det nog inga större problem att fixa fram pengarna.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply