Messi: ”Ribery är bäst i Europa”

Barcelonas superstjärna Lionel Messi har medgivit att Bayern Münchens ess Franck Ribery förtjänade att vinna ’’Uefas Bästa spelare i Europa’’- utmärkelsen.

 Argentinaren och Cristiano Ronaldo var favoriter till priset vid en Uefa-ceremoni i Monaco i augusti, och 26-årigen säger att tack vare Riberys trefaldiga succé med Bayern München, så gick rätt man iväg med priset.

 ’’Det var en ära att vara med i detta race igen, att vara en bland de tre bästa spelarna i Europa,’’ sade han till Uefa.

’’Det finns så många bra spelarna i världen och det är verkligen ett nöje att vara med i tävlingen, men han (Ribery) förtjänade att vinna trofén.’’

Messi var ödmjuk efter att de tyska giganterna slog hans Barcelona med totalt 7-0 i semifinalen i Champions League.

Och medan Messi medger att nederlaget lämnade en ”bitter smak” i munnen, tror han att laget inte ska älta det förflutna.

’’Vi vill alltid uppnå mer. Att vi vann ligan var mycket viktigt på grund av vad det innebar.  Att ta guldet tillbaka efter att Real Madrid vann det förra året’’

’’Det finns också en bitter smak efter vad som hände i semifinalen mot Bayern München, där det var en stor skillnad mellan de två lagen. ’’

’’Men det är det förflutna och vi måste se framåt.’’

Katalanerna återupptar sin jakt efter guldet i ligan, efter landslagsuppehållet, genom att möta Sevilla hemma på lördag.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply