Bildspecial: Özils första träning med Arsenal

bet365

Arsenals nya rekordnyförvärv är exhalterad över att få spela i ”fysiska” Premier League. Den tyska 24-åringen pratade med sina nya lagkamrater imorse, efter att hans 42 miljoner euro-flytt blev klar. Han har alltså lämnat de spanska giganterna Real Madrid för spel i Premier League, och Arsenal.

”Jag ser verkligen fram emot att spela i den här ligan, jag har kollat på väldigt många Premier League-matcher,” sa Özil.

”Visst, det är mycket mer fysiskt här, men det ska jag klara av. Jag vill bevisa för mig själv att jag gör det. Jag har spelat i både Bundesliga och La Liga, och där bevisade jag att jag klarade det.”

 

 

Özil ser ut att trivas bra, här med landslagskompisen Per Mertesacker.

 

Özil pratade om varför han inte blev besviken över att ha lämnat Madrid, om hur Arsenals manager Arsene Wengers förtroende för honom var nyckeln till bytet och att han känner att Premier League är ”den starkaste ligan i världen”.

’’Det viktigaste var vad managern tycker om mig och vad hans plan för mig är. Jag beslutade att komma till Arsenal eftersom jag har förtroendet och det är en bra miljö här,’’ sa han.

’’Jag skulle kunnat ha kommit hit utan en pengar emellan. Det viktigaste är att chefen litar på mig, det är den avgörande punkten.’’

’’Jag har talat om detta tidigare, jag fick inte den respekt och det förtroende jag behövde i Real – det var lite svårt.’’

’’När jag talade med Arsene Wenger på telefon kände jag respekt.’’

’’Jag behöver respekt. Jag vill inte prata om Real Madrid, det ämnet över. Jag kommer att ha många år här.’’

’’Jag är inte besviken att jag är i Arsenal, det är en av de största klubbarna i världen.’’

’’Jag hade en mycket bra tid i Madrid – Jag hade vänner där och jag hade bra stunder.’’

’’Du kunde se från deras reaktion att de inte förstod flytten, men man måste se framåt. Jag är i den starkaste ligan i världen nu och jag måste fortsätta att utvecklas.’’

De behövde inte säga mycket om klubben. Jag vet hur framgångsrika de har varit, spelare som Thierry Henry och Cesc Fabrgeas har spelat där. Många unga spelare har kommit hit och har blivit några av de bästa spelarna i världen. ”

 

 

En avslappnad Özil kunde göra sin första träning med Arsenal sen flytten från Real.

 

 

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply