McCarthy höll tätt mot Liverpool

Reading lyckades stå emot Liverpools bombardemang på Madejski Stadium under lördagen. Målvakten Alex McCarthy var fantastisk matchen igenom och såg till att hemmalaget fick med sig en poäng efter en mållös match.

Båda lagen inledde matchen på ett trevande sätt och det dröjde fjorton minuter innan matchens första målchans dök upp. Liverpool rullade upp motståndarförsvaret och Coutinho serverade en perfekt passning till Luis Suaréz.

Suaréz avslutade med en nätt chipp över den utrusande målvakten Alex McCarthy, men högerbacken Chris Gunter sprang tillbaka och lyckades rädda bollen från att gå in med en nick precis framför mållinjen.

Några minuter senare dök en ny möjlighet upp för bortalaget. Först spelade Suaréz fram Daniel Sturridge i ett utmärkt läge, men den förre Chelsea-anfallarens avslut täcktes undan av uppoffrande försvarare.

Gunter bjöd sedan Liverpool på en gratischans och Sturridge spelade fram bollen till Suaréz, men McCarthy lyckades rädda även det avslutet. Returen hamnade hos Steven Gerrard, vars avslut blockerades av Adrian Mariappa.

Liverpool fortsatte trycka på och Sturridge fick en jättechans precis innan halvtidsvilan, efter en hörna när bollen hamnade hos honom vid bortre stolpen. McCarthy gjorde en fantastisk räddning och fick ut bollen till hörna.

Tre minuter in i andra halvlek, när Liverpool äntligen hittade nätet, var det redan avvinkat för offside. Gerrard hittade in till Coutinho, som överlistade McCarthy med en tjusig klack. Brassen stod dock offside och blev korrekt avvinkad.

Hemmalaget fick sin första målchans först efter 65 minuter, men då brände det till rejält framför Pepe Reina. Noel Hunt och Pavel Pogrebnyak spelade sig fram och Hunt fick ett jätteläge i målområdet, men Reina gjorde en riktigt bra reflexräddning.

Reading kom in i matchen allt mer och började skapa tryck mot Liverpool-målet. Jobi McAnuff fick ett bra läge i straffområdet och fick på ett bra skott som gick via Glen Johnson och Reina ut till hörna.

Liverpool fortsatte dock att skapa chanser i slutet av matchen. Inbytte Stewart Downing samarbetade med Johnson på högerkanten, bollen kom in i mitten och Gerrard siktade in sig på krysset.

McCarthy gjorde dock en fantastisk enhandsräddning på skottet, och lyckades förhindra ett ledningsmål. Kort därefter hade Suaréz ett hårt skott från nära håll som McCarthy greppade, utan att ens släppa retur.

Bortalaget fortsatte att skapa chanser även på tilläggstid, men McCarthy var som en mur mellan stolparna och stod i vägen för samtliga Liverpool-avslut som träffade mål. Liverpool vann skotten med 26-7 men matchen slutade 0-0.