Självmål fixade pinne för Bremen

Bottenmötet mellan Fortuna Düsseldorf och Werder Bremen skulle på lördagseftmiddagen slutade oavgjort. Efter att hemmalaget haft ledningen bägge gångerna, skulle mötet på Esprit Arena slutade 2-2. Hemmalagets Martin Latka fick oturligt in bollen i eget mål med tjugo minuter kvar att spela, något som blev poängräddande för gästerna från Bremen.

De hela 54 000 åskådarna på Esprit Arena hade knappt hunnit sätta sig innan de rödklädda skulle öppna målskyttet. Robbie Kruse hittade fram till den giftige Stefan Reisinger som från tretton meters håll satte 1-0 i det vänstra hörnet.

De grönklädda gästerna skulle dock få in en kvittering bara några minuter senare. Kevin de Bruyne stod för grovjobbet när han trocklade sig förbi på vänsterkanten och serverade Zlatko Junuzovic som i öppet mål kunde trycka in 1-1, efter att målvakten Giefer var satt ur position.

En relativt fartfylld första halvlek slutade 1-1, men bara minuter efter den femton minuter långa vilan, skulle hemmalaget ännu en gång sätta sig i förarsätet. Ett fint förarbete av Andreas Lambertz, ledde fram till att Stefan Reisinger satte sitt andra mål för dagen, när han distinkt placerade in 2-1 bakom en ställd Sebastian Mielitz.

Men precis som vid hemmalagets första ledningsmål, skulle gästerna få in en kvittering. Man hade inte skapat några jättechanser under halvlekens gång och var kanske därför extra tacksamma hemmalagets Martin Latka styrde in bollen i eget nät med tjugo minuter kvar på matchuret. Några fler mål blev det inte och de bägge bottenlagen håller sig kvar på fast mark, med sex (Fortuna Düsseldorf) respektive åtta (Werder Bremen) poäng ned till kvalplatsplacerade TSG Hoffenheim.