Mästarna segrade mot fritt fallande Valenciennes

Valenciennes, inklusive en viss Dusan Djuric i laget, har börjat tappa rejält. Efter deras fina inledning börjar man nu dras in i bottenstriden. Idag skulle man gästa de regerande mästarna från Montpellier, som i sin hand börjar nosa på Europa-platserna mer och mer. Klasskillnaden visades klart idag när hemmalaget vann med 3-1.

Montpellier tog ledningen via Camara då Penneteau hade ett svagt ingripande vid Cabellas inlägg. Istället dök Camara upp och kunde nicka in 1-0 mycket snyggt. Men unge Opa Nguette, född 94, kvitterade innan vilan när Melikson dribblade förbi tre spelare innan han serverade Nguette som tryckte in bollen i krysset.

Hemmalaget var betydligt mer taggade och höjde tempot i den andra halvleken. Belhanda och Cabella kombinerade fint innan man la upp bollen för Charbonnier, men han missade bollen. Bakom kom dock Congré upp och avslutade precist in i mål.

Spiken i kistan kom fyra minuter från full tid när han själv och Camara kontrade sönder Valenciennes i deras press för en poäng. Men istället klättrar man åt varsitt håll i tabellen, Montpellier upp och Valenciennes ner.