Real Sociedad lekte med Málaga

Málaga, som på tisdag har en väldigt viktig match mot Dortmund borta, vilade hela sin startelva mot CL-konkurrenterna Real Sociedad och det fick de lida för. Endast Antunes, Weligton och Iturra spelade som var med i startuppställningen mot Dortmund i veckan. De två sistnämnda är dock inte tillgängliga i veckomatchen då de är avstängda.

Real Sociedad tog tag i taktpinnen direkt och spelade fantastisk fotboll och detta reservbetonade Málaga hade svårt att ens hålla i bollen.

La Real fortsatte att trycka på och fick utdelning, och det rejält. I den 21:a minuten så satte Carlos Vela in 1-0 efter en monsterräddning av reservkeepern Idriss Kameni. Mardrömmen fortsatte för Málaga sedan vänsterbacken De La Bella fick till en kalasträff och satte in 2-0 bakom ett förbryllat Málaga-försvar.

Real Sociedad nöjde sig inte där och fortsatte spela sin fantastiska fotboll och fick även in 3-0 efter en djupledsboll till supertalangen Antoine Griezmann som sköt in hela 3-0 till Sociedad i den 30:e minuten.

Málaga fick in en reducering före paus genom ett kanonskott av Pedro Morales i den 43:e minuten, ett skott som Bravo i Sociedadmålet nog borde ta och borde klassas som en målvaktstavla. Hur somhelst så skapade Málaga i alla fall lite nerv i matchen, även om målet var deras enda skott på mål under hela den första halvleken.

Real Sociedad gick ut till den andra halvleken med viljan att trycka på för fler mål och de skulle även få ett. Likt det första målet så kom även detta mål till på en hörna från vänster och Inigo Martinez nickade kraftfullt in 4-1 i den 51:a minuten.

Málaga fick in ännu ett reduceringsmål genom Santa Cruz på nick i den 70:e minuten på lagets andra skott på mål. Det var dock inget snack om saken, Real Sociedad gjorde en kanonmatch och vann helt rättvist.