bet365

Lista: Svenska fotbollsögonblick som blivit klassikers

Lista: Svenska fotbollsögonblick som blivit klassikers

10 oförglömliga ögonblick inom svensk fotboll

Den svenska fotbollshistorian nådde kanske sin höjdpunkt i modern fotbollshistoria där sommaren 1994, när det svenska landslaget tog VM-brons i USA. Det är en medalj som de flesta svenskar känner till och någonting som talas om än idag. Sedan dess har vi inte lyckats med att vinna någonting mer, detta trots Zlatan Ibrahimovic, Andreas Isaksson och Kim Källström med flera. Sverige har kämpat, men det har inte riktigt gått deras väg. Nu står vi inför en ny era, med ett ungt och oerfaret lag och en ny förbundskapten som skall förföga över dessa spelare. Vi har unga och lovande talanger som kommer fram och många spelare som spelar i klubbar utomlands. På fredag är det dags för landslaget att ta sig an Frankrike i en spännande VM-kvalmatch som kan komma att betyda mycket i slutändan, då Sverige annars kan få en jobbig väg till VM-slutspelet i Ryssland 2018.

10 ögonblick svenska fotbollsfans inte glömmer

Men innan vi börjar blicka framåt, mot ljusare tider, kan vi gott ta en titt tillbaka på stunder som har varit. Sverige har gjort bra ifrån sig många gånger, någonting som är lätt att glömma i massan av dåliga eller mindre bra resultat och Sverige har även de bitar av fotbollshistoria att vara stolta över. Innan vi grottar ner oss i denna lista, vill vi på Silly Season Sverige först tipsa om några av våra andra populära listor, till exempel Barcelonas 10 bästa spelare genom tiderna, världens kortaste fotbollsspelare och sju saker du kan köpa med Gareth Bales nya lön, som en kan kika igenom efter svenska fotbollsögonblick som blivit klassikers.

10. Sverige – Holland 3-2

Lista: Svenska fotbollsögonblick som blivit klassikers

Tävling: EM-kval 2011
Plats: Råsunda fotbollsstadion, Solna, Sverige
Svenska målskyttar: Kim Källström (14′), Sebastian Larsson (52′ str), Ola Toivonen (54′)

Det var en mycket viktig match som innebar att det fick bära eller brista, det var matchen som skulle ge en EM-biljett – eller ta tillbaka den. Detta dessutom mot överlägsna Holland, som året tidigare på håret hade förlorat VM-guldet till Spanien. Zlatan Ibrahimovic var dessutom borta på grund av avstängning. Det låter inte som de bästa förutsättningnarna, men i slutändan var det Sverige som drog det längsta strået. Sverige inledde med ett mål av Kim Källström, sen tog Holland ledningen genom Klaas-Jan Huntelaar och Dirk Kuyt. Dock lyckades Sverige under några lyckosmma minuter efter Holland ledningsmål med att få in hela två bollar via Sebastian Larsson på straff och Ola Toivonen, en ledning man kunde hålla matchen ut.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365