LISTA: Fem allsvenska stjärnor som kan lämna i vinter

Fem allsvenska spelare som kan lämna efter säsongen

Fem spelare i Allsvenskan som kan flytta utomlands

Som vanligt när säsongen går mot sitt slut riskerar flera allsvenska klubbar att bli av med sina bästa spelare till intressenter utomlands. Silly Season Sverige har därför listat fem spelare som kan röra på sig i vinter. 

Redan i somras var det flera allsvenska spelare som lämnade för spel utomlands. Emir Kujovic till belgiska Gent, Christoffer Nyman till tyska Eintracht Braunschweig, Arnor Traustason till österrikiska Austria Wien, Marcus Rohdén till italienska Crotone och Simon Hedlund till tyska Union Berlin, var bara några av de miljonaffärer som gjordes när framför allt Elfsborg och IFK Norrköping tappade flera av sina nyckelspelare till klubbar utomlands under sommarens transferfönster. Till vintern lär det knappast bli färre affärer, och Silly Season Sverige har därför plockat ut fem spelare som omges av rykten inför vinterns fönster. En av de kan till och med bli Allsvenskans dyraste övergång någonsin.

Vem riskerar din klubb att tappa

Förra säsongens guldlag IFK Norrköping var det laget som drabbades hårdast i somras. ”Peking” tappade inte mindre än tre av sina nyckelspelare till olika destinationer utomlands. Ska vi tro ryktena är Norrköping ett av de lagen som riskerar att bli av med ytterligare spelare inför nästa års säsong.

Andra allsvenska listor

Ta er gärna en titt på några av våra andra listor som rör den allsvenska fotbollen. Allsvenskans dyraste spelareAllsvenskans bästa spelare och de snabbaste målen i Allsvenskan är tre som vi rekommenderar varmt. Trevlig läsning!

5: Sören Rieks, IFK Göteborg

Fem allsvenska spelare som kan lämna efter säsongen

Redan under vinterns transferfönster ryktades IFK Göteborgs danske mittfältsstjärna Sören Rieks vara på väg bort från klubben. Rieks kopplades då bland annat ihop med två okända mittenklubbar från La Liga. Så sent som i somras berättade Rieks för Göteborgs Posten att han är sugen på en flytt och med danskens prestationer i åtanke lär intressenter knappast saknas i vinter. 29-åringens kontrakt med IFK Göteborg går ut efter nästa säsong.

Sören Rieks är en av IFK Göteborgs bäst betalda spelare.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply