Lista: Svenska fotbollsögonblick som blivit klassikers

9. Danmark – Sverige 3-3

Tävling: EM-kval 2007
Plats: Parken, Köpenhamn, Danmark
Svenska målskyttar: Johan Elmander (7′), Petter Hansson (22′), Johan Elmander (25′)

Det är Nordens största derby, som sig bör är känslor involverade och det är sällan helt lugnt när de båda lagen möts, men denna gång gick det något överstyr. Sverige inledde jättestarkt och efter 30 minuter stod det 3-0 till svenskarna. Men danskarna visade prov på fantastisk karaktär och gav sig inte, och i slutet av andra halvlek stod det 3-3. Men, så får Markus Rosenberg ett knytnävsslag i magen av en dansk spelare, mitt inne i straffområdet och domaren visar naturligtvis det röda kortet och pekar på straffpunkten. Då slår det slint i huvudet på en dansk supporter som stormar planen och anfaller domaren. De danska spelarna lyckas få bort honom och domaren avbryter matchen av säkerhetsskäl och Sverige tilldöms segern med 3-0.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10