Lista: Elva stjärnor som var mycket bättre än deras pappor

Lista: Elva stjärnor som var mycket bättre än deras pappor

Elva stjärnspelare som överträffar sina pappor

Stjärnor som var mycket bättre än deras pappor? I dagens moderna fotboll är fotbollsspelarna atleter, med en otrolig fitness. Många av dagens toppfotbollsspelare har talang, en naturlig gåva, eller är som Cristiano Ronaldo ett resultat av hårt jobb och engagemang. Det finns även en tredje kategori – de som har det i blodet. Det finns många bevis på spelare där andra generationen fotbollsspelare inte har lyckats särskilt bra, men det även de söner som faktiskt har visat sig vara bättre än sina pappor – och bevisat det.

Elva stjärnor som var mycket bättre än deras pappor

Här har vi listat upp elva stjärnor som var eller är mycket bättre än vad deras pappor var på fotbollsplanen. Först vill vi även passa på att tipsa om en del andra populära listor vi tillhandahåller.

11. Eidur Gudjohnsen

Lista: Elva stjärnor som var mycket bättre än deras pappor

Stjärnor som var mycket bättre än deras pappor? Ett av de mest ikoniska far-son paret inom världsfotbollen. Detta var den första gången någonsin som en spelare blev utbytt för sin egen son i en match. 1996 spelade Island en vänskapsmatch mot Estland. Då 34-årige Arnor Gudjohnsen blev utbytt för sin 17-årige son Eidur Gudjohnsen som gjorde sin debut i landslaget.

De båda var anfallare och duktiga på positionering såväl som spelförståelse. Eidur spelade i bland annat Chelsea och Barcelona under sin karriär och vann ligatitlar med båda lagen. Därtill är han Islands bäste målskytt genom tiderna.

10. Thiago

Stjärnor som var mycket bättre än deras pappor? Thiago Alcantara är en av världens bästa centrala mittfältare idag. Hans pappa är den före detta brasilianske mittfältaren Mazinho. Han var en del av det lag som vann VM 1994 och Copa America 1989. Trots detta spelade han aldrig för någon storklubb. Thiago däremot är enbart 25 år gammal och har redan spelat för två av världens bästa klubbar, Barcelona och Bayern München. Thiago valde spanskt medborgarskap i sin ungdom och har spelat för Spanien på landslagsnivå, såväl som vunnit ändlösa troféer i både Spanien och Tyskland med sina klubbar.

9. Diego Forlan

Stjärnor som var mycket bättre än deras pappor? Forlan var en av de giftigaste anfallarna under det förra årtiondet och hade en briljant karriär i Europa, speciellt i La Liga, där han bland annat vann Pichichi-priset (spanska guldskon) två gånger, för både Villareal och Atlético Madrid. Han spelade 112 matcher för sitt land, enbart bakom Maxi Pereira, och gjorde 36 mål.

Hans pappa, Pablo Forlan, var också en anfallare som aldrig lämnade Sydamerika och vann sju stycken uruguayanska titlar och en Copa Libertadores. Han spelade också för sitt land men som en försvarare och det blev enbart 17 matcher.

8. Miroslav Klose

Josef Klose var på sin tid en ganska populär anfallare som spelade i bland annat Frankrike, för Auxerre, och hjälpte dem att flytta upp till Ligue 1. Hans son, Miroslav Klose, föddes i Polen men migrerade med familjen till Tyskland där han växte upp, och kom att bli en av världens vassaste anfallare för sitt land.

På klubbnivå blommade han sent, men i internationella matcher för Tyskland var han alltid så vass och så precis, och är Tyskland bäste målskytt genom tiderna med 71 mål, och Tyskland har aldrig förlorat en match som han har gjort mål i.

Sidor: 1 2 3

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply