Le Fondre stod för makalös vänding på Madejskis

Chelsea visade från start prov på en fin inställning. Spelarna gav intryck för vilja och tog direkt komandot i matchen. De blåa pressade tillbaka ett svagt Reading under större delen av den första halvleken, vilket skulle visa sig vara till nytta senare. Det var dock i den första halvlekens absolut sista minut som det förlösande 0-1-målet skulle komma.

Efter en pass av landsmannen Fernando Torres kunde spelgeniet Juan Mata pricka in 0-1 för bortalaget. Sekunden senare blåstes den första halvleken av vid läget 0-1.

Chelsea var fortsatt det bättre laget under den andra halvleken, vilket man visade prov på direkt. Bortalaget skapade chanser från alla håll och vinklar, men lyckades till en början inte få till det sista.

Frank Lampard ville dock annorlunda och säkrade upp ledningen i den 66:e minuten genom att göra 0-2 för Chelsea. Målprotokollet var dock ännu inte fastställt och med tre minuter kvar av matchen väckte Readings ”supersub” Adam Le Fondre spänningen på nytt genom att reducera till 1-2.

Le Fondre har gjort sig känd för sina makalösa inhopp och var inte klar här. Med endast en minut kvar av matchen lyckades Le Fondre återigen komma fri på pass av Hope Akpan och fastställde slutresultatet till 2-2.