”La Liga-stjärnan klar för Kina”

La Liga-stjärnan klar för Kina

Las Palmas Jonathan Viera nära Kina-flytt

Enligt den Madrid-baserade tidningen Marca så ska nu Las Plamas-stjärnan Jonathan Viera vara på väg bort från klubben. Tidningen rapporterar att klubben från turistparadiset samt den kinesiska klubben Bejing Guoan ska vara överens om en övergång.

Det var framför allt i fjol som mängder av spelare från de toppeuropeiska ligorna valde bort det sportsliga före det ekonomiska. Det handlade nästan om en spelarflykt österut, där spelarna erbjuds enorma löner för att representera lag som förstås inte höll den kvalitet som lagen de tidigare spelat i.

Även om det har lugnat sig ganska så rejält med den här typen av övergångar så har det ändå hunnits att värvas en hel del, och mer verkar det bli.

La Liga-stjärnan klar för Kina

Viera till Kina?

TITTA: Fem spelare som räddade sina karriär i Kina

Näste man att åka en bra bit österut verkar nu bli Jonathan Viera. Spelaren har gjort det bra i Las Plamas, men har tröttnat på tillhöra ett lag som riskerar att åka ut den högsta divisionen i La Liga.

Därför ska klubbarna ha kommit överens om att sälja Viera. Det handlar om totalt 250 miljoner kronor i övergångssumma för 28-åringen. Han kommer nu att tjäna över 60 miljoner kronor per säsong i Kina.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply