Lista: Fem spelare som räddade sina karriärer genom att flytta till Kina

 

Fem spelare vars karriär var över men fick liv i kinesiska superligan

På senare tid har väldigt många fotbollsspelare valt att fortsätta sina fotbollskarriär i Kina och den kinesiska superligan. Bland annat har spelare som Carlos Tevez, Oscar, Hulk, Alexandre Pato och Graziano Pellè med flera valt att lämna Europa för att istället spela i Kina. Spelare som Diego Costa erbjuds enorma summor pengar för att spela där. Men för vissa spelare är det även en chans att få igång karriären på nytt, då det kanske inte har gått så bra för dem innan.

Fem spelare som var färdiga men återupplivades i Kina

Ibland krävs det bara att man får en chans och allting kan bli mycket bättre. Så blev det för dessa spelare då de valde en flytt till den kinesiska superligan. Innan vi dyker ner i denna lista kan vi passa på att tipsa om en del andra populära listor vi har tillhanda.

5. Renato Augusto

Lista Fem spelare som räddade sina karriärer genom att flytta till Kina

Kom från: Corinthians

Gick till: Beijing Guoan

Transfersumma: 6,8 miljoner pund

Spelade tidigare i Flamengo, innan han gick till Tyskland, men hade en dålig sejour i Bayer Leverkusen och återvände till Brasilien där han började spela för Corinthians. Men i januari förra året beslutade han sig för att gå till den kinesiska huvudstaden istället och har sedan dess varit med om ett riktigt upplyft. Han har även blivit uttagen och fått spela för det brasilianska landslaget.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply