Källström fast på bänken när Arsenal förnedrades

Ett toppmöte i Premier League vankades när Chelsea tog emot Arsenal på Stamford Bridge. I bortalaget fick äntligen Kim Källström vara med i truppen då han var med på bänken denna förmiddag.

Det var även en mycket speciell match för en viss fransman. Arsenals manager Arsene Wenger jubilerade, då det här var hans match nummer 1000.

Men någon hjälp att fylla ett sådant jubileum med glädje fick dock inte. Snarare tvärtom. För redan efter 17 minuter ledde det blåa hemmalaget med 3-0, och Arsenal hade fått Kieran Gibbs utvisad.

Det hela började i minut fem, när Samuel Eto’o placerade in 1-0-målet i bortre sidan av målet. Sedan dröjde det knappa två minuter innan André Schürrle visade varför han startade matchen. 2-0 alltså redan efter sju minuter.

Sen kom matchdödaren, med två aspekter. Chelsea fick straff, och Arsenal fick Gibbs utvisad. Det, trots att det egentligen var Alex Oxlade-Chamberlain som fick bollen på handen när han kastade sig som en målvakt framför eget mål. Avsikten var att nicka, men bollen touchade handen och ändrade riktning.

Straff var tilldömd, och kanske är Kieran Gibbs och Oxlade-Chamberlain lite för lika. För Gibbs skickades ut, och Chamberlain fick stanna.

Straffen tog Chelseas nummer 17, Eden Hazard, hand om. Säkert väntade han ut Szczesny i Arsenal-målet och la in 3-0.

Det var inte nog, i den 42:a petade även Oscar in lagets fjärde mål för dagen.

Efter att Vermaelen kom in strax efter utvisningen, och ett dubbelbyte gjordes i paus av Wenger, så var det därmed kört för Källström att få speltid. Men kanske var det lika bra.

Andra halvlek skulle inte bli bättre för Arsenal, utan Chelsea hann med att både göra 5-0, genom Oscar, och slutpunkteringen 6-0 genom Mohammed Salah.