Johan Wiland ut på bår – Real Madrid-möte i fara

En kollision kan kosta Johan Wiland matchen mot Real Madrid

Om fem dagar ska Malmö FF åka till Santiago Bernabeu och försöka ta en poäng av Real Madrid. En rejäl smäll inför den matchen kom när MFF träningsspelade mot Molde och målvakten Johan Wiland fick bäras ut på bår efter en kollision.

Det är inte lugn och i ro Malmö FF-lägret såhär en knapp vecka innan den sista Champions League-matchen mot Real Madrid i Spanien. Man har fått bekräftat att Åge Hareide lämnar sin post, den store mittbackstalangen Franz Brorsson har skrivit ett treårskontrakt och yttermittfältaren Piotr Johansson har också belönats med ett treårskontrakt.

Mitt i alla affärer skulle Malmö FF spela en träningsmatch mot norska Molde där Ole-Gunnar Solskjaer är tränare. MFF vann med 3-1 efter ett straffmål från Enoch Kofi Adu, ett kliniskt avslut från Simon Kroon och en magisk soloräd från Erdal Rakip fullbordade vändningen efter att först ha legat under med 0-1. Men det som det pratas om efter matchen är Johan Wiland och hur han mår.

Krockade med Kari Arnason

När det återstod en knapp halvtimme av matchen kolliderade Kari Arnason och Johan Wiland efter ett instick från Molde. Wiland fick ta den värsta smällen och han föll obehagligt ner till marken. MFF-läkaren Per Herbertsson var snabbt inne och konstaterade att han skulle lämna matchen och bli utburen på bår.

Cmore rapporterade därefter att Wiland har ådragit sig en lättare hjärnskakning, en diagnos som är trolig med tanke på bilderna som visades av Cmore. Det återstår att se om målvakten hinner friskna till inför matchen mot Real Madrid på tisdag. Malmö FF har bekräftat att Wiland inte följer med på MFF:s träningsläger i Malaga imorgon. Han kommer rehabiliteras på hemmaplan och eventuellt flygas direkt till Madrid om han hinner bli spelklar.

Andramålvakt i Malmö FF är Fredrik Andersson som endast har spelat 30 minuters tävlingsfotboll sedan ankomsten från Örgryte i somras. Det var mot Götene från division 3 i svenska cupen. 17-åriga Marko Johansson finns också tillgänglig.

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply