OFFICIELLT: Åge Hareide lämnar Malmö FF – han kan ersätta

OFFICIELLT: Åge Hareide lämnar Malmö FF – för Danmark

Efter att ha tagit Malmö FF till ett SM-guld och två gruppspel tackar Åge Hareide för sig och förväntas nu ta över det danska landslaget.

Matchen på Estadio Santiago Bernabéu blir den sista som Åge Hareide gör som MFF-tränare, det bekräftades under onsdagen då man publicerade ett pressmeddelande på sin hemsida.

 

– Jag tackar föreningen för två fantastiskt fina år. Tack till spelare, min stab, alla anställda och tack för allt stöd från alla supportrar. Det har varit en fantastisk tid, säger norrmannen.

Klubbens sportchef Daniel Andersson säger även att man vetat om processen under en längre tid.

– Jag har fått besked av Åge att han inte kommer att träna oss nästa år. Vi har haft indikationer på det en tid så processen att hitta en ny huvudtränare är igång, säger sportchef Daniel Andersson.

”Ny tränare innan jul”

Efter att beslutet kom säger Malmö FFs VD Niclas Carlnén att man vet vilken typ av tränare man letar efter och att man vill ha in en ny tränare innan jul.

Åge Hareide ska ha meddelat klubben redan i somras.

– Men då var det aldrig så att det var skarpt läge, säger Niclas Carlnén som betecknar dialogen med Åge Hareide som mycket god.

– Det måste jag säga. Vår relation har varit bra hela vägen.

– Vi har en process som vi följer i arbetet med olika kandidater, säger Niclas Carlnén som medger att Malmö FF:s läge i dag är mycket bättre än när man skulle hitta en ersättare till Rikard Norling som plötsligt lämnade MFF i november 2013.

– Det märks att vi etablerat oss som Nordens bästa klubb och precis som på spelarmarknaden är vi mer attraktiva efter två framgångsrika år, säger han enligt Kvällsposten.

Kasper Hjulmand kan ersätta

Enligt danska Ekstrabaldet kan danske Kasper Hjulmand ersätta Hareide. Den 43-årige dansken har tidigare tagit Nordsjälland till gruppspelet i Champions League innan han lämnades för Bundesliga och Mainz, en klubb som han fick lämna i februari tidigare i år.

Enligt den danska tidningen kommer Hjulmand inte behöva flytta sin familj från Nordsjälland om han tar över jobbet som tränare.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply