Uppgifter: Napoli i diskussioner med Tottenham-försvarare

Vlad Chiriches på Napolis radar

Efter att Vlad Chiriches anslöt till Tottenham under sommaren 2013 har det blivit snålt med speltid på White Hart Lane för rumänen. Nu ryktas han vara på väg bort och Serie A kan nu bli Chiriches nya vardag. 

Vlad Chiriches värvades av Tottenham för ungefär 80 miljoner kronor och förhoppningen var att den rumänske landslagsbacken skulle bli en stabil mittback i klubben under en lång tid framöver. Men Chiriches har inte lyckats ta en fast plats i Spurs backlinje och har oftast fått se sig vara tredjealternativet bakom Federico Fazio och Jan Verthongen. Nu har Tottenham värvat Kevin Wimmer och Toby Alderweireld och konkurrensen hårdnar ytterligare i backlinjen, vilket inte talar till fördel för Chiriches.

25-åringen har under den senaste tiden uppgetts vara i kontakt med ett antal klubbar och nu ger sig en italiensk toppklubb in i racet om försvararen.

Träffat Chiriches representater

Det är Sportitalia som nu rapporterar kring Chiriches. Tidningen uppger att Napoli är intresserade av Tottenhams försvarare inför den kommande säsongen och Nepal-klubben ska ha träffat Chiriches representanter under måndagen för att diskutera en eventuell övergång.

Även Fiorentina och Galatasaray är angelägna om att locka till sig Chiriches och bägge klubbarna ska även varit i möten med spelarens agent. Fiorentina ska vara villiga att betala 1 miljon euro för att få till ett lån och för att sedan kunna köpa loss honom till nästa sommar för omkring 5 miljoner euro.

Vlad Chiriches, som spelat totalt 43 matcher under sin tid i Tottenham, debuterade för det rumänska landslaget i augusti 2011 och har 32 A-landskamper på meritlistan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply