bet365

Shaqiri på väg till Schalke?

Schalke har enligt rapporter lagt bud på Inter-mittfältaren

Enligt Calcio Mercato har tyska Schalke 04 lagt ett bud på 130 miljoner kronor för Inters schweiziske landslagsmittfältare Xherdan Shaqiri.

Xherdan Shaqiri, 23, kom till Inter från Bundesliga och Bayern München på lån i januari 2015 och köptes loss till Serie A-klubben i juli samma år. Sammanlagt har det blivit 20 matcher för Shaqiri under hans tid i Inter och han har noterats för tre mål och två assist. Men redan nu, efter att bara ha varit i Italien i ett halvår, kan han vara på väg att lämna landet. Det ryktades tidigare om att Premier League-klubben Stoke skulle bli schweizarens nya klubbadress – Inter hade till och med accepterat ett bud – men Shaqiri själv tackade nej till en övergång.

Shaqiri vill ha bättre lönevillkor

Nu kan det i stället bli Bayern Münchens ligakonkurrenter Schalke 04 som drar det längsta strået i kampen om 23-åringen, som trivs bäst som ytter men även kan spela centralt. Calcio Mercato rapporterar nämligen att Bundesliga-klubben lagt ett bud på 14 miljoner euro (cirka 130 miljoner kronor) för den schweiziske landslagsmannen, men spelaren själv är inte helt nöjd med kontraktet som han erbjudits.

Schalke har – enligt rapporterna – erbjudit ett kontrakt över fyra eller fem år värt 3 miljoner euro (ungefär 30 miljoner kronor) per år plus bonusar, samma summa som Shaqiri tjänar i sin nuvarande klubb. Men det verkar som att den tyska klubben måste förbättra sitt erbjudande lite grann för att övertala schweizaren om en flytt från den italienska ligan, eftersom Shaqiri inte är nöjd med sin lön.

Anses som överflödig i Inter

Inter-tränaren Roberto Mancini anser att Shaqiri är överflödig i hans trupp efter att 23-åringen misslyckats med att imponera under sina sex månader i klubben och det sägs vara anledningen till att en övergång nu är på gång.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365