bet365

Klopp även i italienskt sikte

Vid sidan av Manchester City-hypen, uppger nu mindre trovärdiga The Sun att Borussia Dortmund-managern kan hamna i Serie A till hösten.

Trots att det föll ner som en smärre bomb över fotbollsvärlden, var det desto mer väntat. Tidigare i veckan deklarerade Jürgen Klopp sin avgång från Borussia Dortmund, efter sju lyckosamma år i den tyska storklubben.

Efter en mindre bra säsong, där Die Schwarzgelben länge låg nere i bottenträsket av Bundesliga, och där man kan bli utan en åtråvärd europaplats, bad den 47-årige managern att få bli löst från sitt kontrakt efter säsongen.

Lika snabbt som det blev känt att Klopp lämnar, började rykten och spekulationer att sätta fart gällande vart han hamnar härnäst. Den hetaste kandidaten av dem alla tycks vara Manchester City, som med största sannolikhet kommer att sparka sin chilenske manager Manuel Pellegrini efter säsongen. Dortmund-tränaren har tidigare varit öppen för att ta över att lag i Premier League, något som alltså kan besannas redan från och med hösten.

Milan och Napoli intresserade

Spekulationerna kring att Klopp skulle hamna i City satte fart långt innan det var känt att han lämnar BVB, men vid sidan av det starka PL-ryktet, florerar även annat skvaller i dagstidningar och annan press. Det är nämligen brittiska The Sun som uppger på fredagseftermiddagen, att Milan och Napoli finns med i vimlet av intresserade klubbar. Milano-klubben har länge letat ersättare till nuvarande coachen Filippo Inzaghi, medan Napoli gör det samma med Rafa Benitez. Den sistnämnde sitter på ett utgående kontrakt till sommaren medan Milano-profilens avtal sträcker sig till 2016.

Första flytten utanför Tyskland

Klopp uttryckte under sin presskonferens att han inte har förhandlat med några klubbar. Trots att rykten och spekulationer kan säga annat, är sannolikheten att Stuttgart-sonen blir kvar i det tyska finrummet ytterst liten. Om så inte blir fallet, innebär det att 47-åringen för första gången får testa på lyckan utomlands. Innan han tog över Borussia Dortmund i 2007, tränade han konkurrenten Mainz under sju säsonger, efter att ha representerat Die Nullfünfer som spelare mellan 1989 och 2001. I sommar avslutas därmed en 26 år lång sejour på hemmaplan – och förhoppningsvis fortsätter Kloppos succéresa i någon annan storklubb ute i Europa.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply