Inler närmar sig Leicester

Schweiziske landslagsmannen på väg till Premier League

Napoli-mittfältaren Gökhan Inler, 31, har jagats av ett antal olika klubbar under sommaren. Men nu ser det ut som att Premier League-klubben Leicester drar det längsta strået i kampen om schweizaren.

Gökhan Inler, 31, fick spendera en stor del av förra säsongen med att sitta på bänken i Napoli. Schweizaren var visserligen ordinarie i Europa League-spelet, men i Serie A startade han endast 16 av 38 matcher. Sammanlagt blev det 33 matcher, varav 29 från start, för den defensive mittfältaren. Men nu verkar det onekligen som att hans tid i Neapel går mot sitt slut.

Kostar cirka 40 miljoner kronor

Klubbar som West Ham och Besiktas har ryktats vara intresserade av 31-åringen, men framför allt har det stått mellan tyska Schalke 04 och engelska Leicester. Enligt rapporter från Sky Italia, som Daily Express hänvisar till, så är det de sistnämnda som ser ut att gå vinnande ur striden. Inler sägs kosta £3 miljoner (cirka 40 miljoner kronor) och ansluter på ett treårskontrakt.

Efter att argentinaren Esteban Cambiasso lämnat Leicester för grekiska Olympiakos under förra veckan så har Premier League-klubbens manager, Claudio Ranieri, letat efter en ersättare på det centrala mittfältet. De har redan gjort klart med fransmannen N’Golo Kanté från Caen men det är tänkt att Inler ska tillföra ännu mer konkurrens.

Landslagskapten för Schweiz

Gökhan Inler värvades till Napoli från ligakonkurrenterna Udinese i juli 2011 och har sedan dess gjort 166 matcher för klubben. På dessa har han noterats för tretton mål och elva assist. Schweizaren har också gjort 83 A-landskamper och är för tillfället landslagskapten.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply