Officiellt: Adama Traore klar för Aston Villa

19-åringen lämnar spanska Barcelona

Premier League-klubben Aston Villa har på fredagen presenterat sitt tionde nyförvärv den här sommaren. Den 19-årige yttern Adama Traore ansluter på ett femårskontrakt från den spanska storklubben Barcelona.

Uppgifterna har varit många under den senaste veckan gällande den lovande yttern Adama Traore. Efter rykten gällande intresse från flera klubbar i Europa, och främst i slutändan i England, valde den blott 19-årige spelaren att på fredagen slutföra övergången till Aston Villa. Han har signerat ett femårskontrakt med Premier League-klubben och Barcelona-talangen blev därmed deras tionde nyförvärv denna sommaren.

”En stor, kraftig grabb”

Och managern Tim Sherwood är glad över deras senaste tillskott.
– Han är någon som jag följt under en lång tid. Han är en fysisk man – och det har han varit en tid. Han är en stor, kraftig grabb, väldigt snabb, dynamisk och en ensamvarg till spelare. Dem spelarna är få och långt mellan dem. Vi är glada över att han har valt Villa för att fortsätta sin utveckling, säger managern till klubbens hemsida.

”Det är en ära att komma hit”

Spelaren själv som tränat och spelat med stjärnor som Lionel Messi, Luis Suarez, Neymar och Iniesta, har också uttalat sig för första gången som Aston Villa-spelare.
– Det är en ära för mig att komma hit. Det är en klubb som visade mig intresse för första ögonblicket och som fick mig att känna mig viktig i anknytning till deras projekt. Jag har pratat med managern och har ett väldigt bra intryck av honom och vad han vill ha ut av mig. Allt detta har gjort denna klubb till den högst attraktiva.
– Jag skulle också vilja uttrycka mot tacksamhet till alla i Barcelona för att de hjälpte mig att utvecklas som spelare och person.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply