de Gea vill inte spela för United

Stjärnmålvakten är inte med i truppen som ska möta Aston Villa

David de Gea är fortsatt utanför Manchester Uniteds matchtrupp inför fredagskvällens match mot Aston Villa. Spanjoren har berättat för målvaktstränaren Frans Hoek att han inte vill spela.

Sommarens mest utdragna transferrykte vägrar att dö ut – det står fortfarande inte klart om David de Gea, 24, stannar i Manchester United eller om han lämnar för spel i Real Madrid. När United spelade Premier League-premiär mot Tottenham förra veckan lämnades spanjoren utanför truppen av managern Louis van Gaal eftersom han inte var fullt fokuserad på matchen. På fredagskvällen väntar en ny ligamatch, den här gången mot Aston Villa, och inte heller den här gången finns de Gea med i truppen.

Romero fortsätter vakta målet

Under torsdagens presskonferens berättade van Gaal att nyförvärvet från Sampdoria, argentinaren Sergio Romero, kommer fortsätta mellan stolparna eftersom de Gea fortfarande har samma problem som tidigare. Alla spekulationer kring en eventuell flytt till Real Madrid har gjort att 24-åringen inte längre är hundra procent fokuserad på United, enligt BBC Sport.

– Jag gör inte allt själv, berättade van Gaal. Jag har två assisterande tränare och en målvaktstränare, Frans Hoek. Frans hade ett möte med David de Gea. Han var överens med vårt beslut [att lämna de Gea utanför truppen] till fullo.

Hade ett möte med målvaktstränaren

Efter presskonferensen sökte United-managern upp en av journalisterna, Tony Barrett från The Times, för att berätta lite mer om mötet mellan de Gea och målvaktstränaren.

– Frans Hoek, han har ett möte med David de Gea och han frågar honom ”vill du spela?”.

När journalisten frågade om de Geas svar berättade van Gaal att det var ett klart och tydligt ”nej”.

United tvingades gå ut och förtydliga

Klubben gick senare ut i media och förtydligade uppgifterna i ett officiellt uttalande:

– Managern vill förtydliga att det direkta svaret från David inte var ”nej”, David var inte ivrig att spela på grund av situationen och för att han inte var hundra procent fokuserad på grund av alla rykten som omringar honom.

United är, enligt uppgifter till BBC Sport, inte beredda att sälja stjärnmålvakten så länge Real Madrid inte gör de Gea till världens dyraste värvning eller om de erbjuder försvararen Sergio Ramos i utbyte.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply