Officiellt: Benfica värvar mexikan från Atletíco Madrid

Raúl Jiménez klar för Benfica

Övergångshistorian kring Raúl Jiménez framtid är nu fastställd. Det blir inte West Ham, som det ryktades om för ett par dagar sedan. Istället flyttar Jiménez till den portugisiska ligan för att representera Benfica.

Som tidigare nämnts var Raúl Jiménez för bara någon vecka sedan så gott som klar för Premier League och West Ham. London-klubbens tränare, Slaven Bilic, bekräftade då att man var ytterst nära att låna Jiménez från Atletico Madrid, men då tvärvände mexikanen och han ville då istället leta efter en klubb som spelar i Champions League.

Nu får Raúl Jiménez sin dröm uppfylld.

Har skrivit på för fem säsonger

Benfica meddelade under torsdagen att man skrivit ett långtidskontrakt med 24-åringen. Jiménez har tecknat ett avtal med den portugisiska klubben som sträcker sig över de kommande fem säsongerna fram till 2020.

Benfica ska ha betalat omkring 9 miljoner euro för 50 % av äganderätten hos Jiménez. Den resterande halvan ska ha gått till spelarens agent, Jorge Mendes. I avtalet finns även en klausul som gör att anfallarens förra klubb, Atletico Madrid, kan köpa tillbaka honom ifall utvecklingen går åt rätt håll i Benfica.

”Har hört mycket gott om klubben”

Raúl Jiménez, som har 36 A-landskamper för Mexiko på meritlistan, är glad över att ansluta till en av Portugals största klubbar.
– Jag har hört mycket gott om klubben, sa Jiménez till Benficas TV-kanal.

– Benfica är en stor klubb i Portugal och jag har fått goda rekommendationer från Tiago, Guillermo Siqueira och Jan Oblak (som alla tre har representerat Benfica).

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply