Uppgifter: ”Van Persie får fem miljoner pund – för att lämna”

bet365

Manchester United redo betala Van Persie för att gå

Manchester United ska enligt söndagens uppgifter från Daily Mail vara redo att ge spelaren en miljonsumma för att få honom att lämna Old Trafford efter säsongen.

Den 31-årige anfallsstjärnan Robin van Persie har 14 månader kvar på sitt kontrakt med The Red Devils, med en veckolön på 250.000 pund. Nu kommer dock uppgifter från Daily Mail som säger att Manchester Uniteds chefer ska vara beredda att betala den återstående halvan av lojalitetsbonusen på 10 miljoner pund, som de kom överens om när han genomförde övergången från Arsenal – allt för att få loss mer ekonomisk spelrum för framtida löner.

Italiensk trio intresserad

De italienska storklubbarna Juventus, Lazio och Inter sägs vara intresserade av den holländske landslagsstjärnan och The Red Devils kommer enligt Daily Mail att acceptera en lägre prislapp på anfallaren, medvetna om att Robin van Persie kommer tvingas till en försämrad lön i Serie A.

Tappat efter Sir Alex

Robin van Persie har efter flytten till Manchester United stundtals haft stora bekymmer att prestera efter förväntan. Den första säsongen, med Sir Alex Ferguson som manager, visade stjärnan framfötterna rejält med 30 gjorda mål och dessutom blev det en ligatitel för klubben.

Säsongerna därefter, med David Moyes som manager förra säsongen och holländska taktikern Louis van Gaal den nuvarande, har dock stjärnan inte varit i närheten av samma nivå. Dessutom har målskytten hämmats av diverse skadebekymmer den här säsongen.

Det är samtidigt inte första gången som stjärnan länkas bort från The Red Devils. Tidigare den här månaden rapporterade Daily Star att Louis van Gaal tröttnat på stjärnan och vill bli av med honom, vilket skulle fått klubbens ordförande Ed Woodward att vara redo att sälja anfallaren till högst budande klubb i sommar.

Fler anfallare försvinner

Radamel Falcao och Javier Hernandez är två andra stjärnor som förväntas få lämna i sommar, och Manchester United har redan länkats ihop med anfallare som Paris Saint-Germains argentinare Edinson Cavani samt PSV Eindhovens mycket lovande spelare Memphis Depay

Se även: Manchester United jagar stjärnduo

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply