Gutiérrez håller alla dörrar öppna inför nästa säsong

Jonás Gutiérrez har inte förlängt sitt kontrakt

Efter att ha övervunnit sin cancer har Jonás Gutiérrez gjort sin comeback på fotbollsplanen. Mittfältaren gjorde sin första start senast mot Sunderland och nu ser han fram emot vad framtiden har att utbringa.

Jonás Gutiérrez har hyllats i hela fotbollsvärlden efter det att han besegrat sin testikelcancer och kommit tillbaka till planen igen. Han gjorde sin comeback i förlustmatchen mot Manchester United den fjärde mars då han blev inbytt och hyllades då med stående ovationer från supportrarna.

Argentinarens kontrakt går ut efter säsongen och än har han inte förlängt med Newcastle. Han håller sina dörrar öppna och medger att livet flyter på förträffligt för tillfället.
– Jag mår och spelar som jag gjorde innan cancern. Jag njuter av varje träning och match, säger han till Daily Mirror.

Glad över att ha fått en andra chans

– Man måste säga att jag är glad över att ha fått en andra chans här i livet. Jag lever just nu som om jag börjat om på nytt. Mitt kontrakt går ut inom några veckor, så vi får se då. Jag kommer lyssna på alla erbjudanden.

– Jag skulle vilja spela på en hög nivå i Europa i åtminstone en säsong till. Det hade varit som en revansch för mig efter att ha gått igenom den tuffa perioden med cancern.

Gutiérrez har varit Newcastle trogen sedan 2008 om man bortser från en kort låneperiod hos Norwich förra säsongen. Han har spelat 181 matcher för ”Magpies”.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply