Serie A-klubb i möte om Benatia

Benatia på väg till Inter

Italiensk media skriver att Bayern Münchens ledning haft ett möte med Inters dito angående mittbacken.

Mehdi Benatia ser ut att lämna de tyska mästarna för att skriva på för Inter, det rapporterar Sky Sport 24. Enligt tv-kanalen ska Inters intention vara att värva försvararen som har flera av europas största klubbar efter sig. Vidare rapporterar man att Serie A-klubbens ägare Erick Thohir vara intresserad av att veta vad de den tyska storklubben sägs kräva för summa för att spelaren ska lämna och vad spelaren har för krav för att skriva på ett kontrakt med den blåsvarta klubben som vill värva flertalet spelare för att förstärka startelvan och kunna kvalificera sig till nästa säsongs upplaga av Champions League.

Hemliga siffror

Vad den tyska lagmaskinen ska vilja ha för Benatia är fortfarande oklart men enligt transfermarkt värderas 28-årigen till 28 miljoner euro, en summa som flertalet klubbar sägs vara beredda att betala för att värva marockanen som tidigare spelat i bland annat AS Roma och Udinese. Spelarens kontrakt går ut 2019 och då Bayern inte har någon större vilja att sälja Benatia kan det bli en dyr historia för Inter som försöker att hitta tillbaka till det man hade både på nationell och internationell nivå för cirka 10 år sedan. Spelarens lön ligger på närmare 4 miljoner euro, en summa som inte skrämmer bort några av de största klubbarna.

Flera intressanter

Det är inte bara Inter som varit intresserade av marockanen. Även Real Madrid, Barcelona och Juventus ska ha följt spelaren men än har man enligt flera rykten inte mottagit något officiellt bud på spelaren som troligen kommer att lämna Allianz Arena för spel på annat håll när säsongen drar igång igen i augusti.

 

SE ÄVEN: Uppgifter: Flertalet storklubbar jagar PSG:s unga fransman

SE ÄVEN: Officiellt: Everton värvar från Manchester United

SE ÄVEN: Uppgifter: Benitez beslut i målvaktsfrågan

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply