• Error, no group ID set! Check your syntax!

Officiellt: Everton värvar från Manchester United

Tom Cleverley ansluter till Everton 1 juli

Det har varit spekulationer kring Cleverley en längre tid. Blir det Aston Villa eller Everton? Nu meddelar de sistnämnda laget att man värvar mittfältaren.

Tom Cleverley är en produkt av Manchester Uniteds fina ungdomsakademi. Mittfältaren jobbade sig hela vägen upp till A-laget men har haft svårt att ta en fast startplats i United de senaste säsongerna. Cleverley har varit utlånad till en rad klubbar, bland andra Leicester, Watford och Wigan. I augusti 2014 valde United att återigen låna ut 25-åringen, den här gången föll valet på Aston Villa.

Cleverley har haft en stabil säsong i Villa där han spelat 32 matcher i Premier League och var så sent som i förra helgen inblandad i FA-cup finalen där det blev förlust mot Arsenal (0-4). Engelsmannens kontrakt med United löper ut den siste juni och det har varit mycket snack om vilken klubb som kommer att signera Cleverley. Nu är det officiellt.

Skriver på ett fem-årskontrakt

Det är Everton som på sin officiella hemsida meddelar att man värvat Tom Cleverley på en free transfer. Landslagsspelaren, som häromdagen blev kallad till Englands trupp för matcherna mot Irland och Slovenien, har skrivit på ett kontrakt med klubben som sträcker sig över de kommande fem säsongerna.

Såhär säger Evertons manager, Roberto Martinez, om sin första värvning för sommaren.
– Vi är extremt belåtna över att kunna välkomna Tom till Everton och jag kan verkligen se framför mig hur våra fans kommer att ta emot honom, sa han till klubbens hemsida.

Martinez, som hade Cleverley under sin tid i Wigan, beskriver sitt nyförvärv.
– Han passar perfekt in i den fotboll som vi försöker spela här i Everton och han har sina bästa år framför sig.

– Han har, trots sin unga ålder, redan skaffat sig stor rutin då han vunnit titlar och haft stora roller i sina respektive lag. Jag vet vilken typ av karaktär han är och med hjälp av fansen så kommer vi att få en extraordinär spelare till vårt redan spännande lag.

– Det säger också mycket om vår klubb, att en spelare som Tom väljer oss när han kan välja och vraka bland erbjudanden. Det var den perfekt starten på hans resa här i Everton.

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply