Rutinerade italienaren: ”Juventus ville ha mig”

Antonio Cassano hävdar att Juventus ville värva honom i vintras

32-årige Antonio Cassano berättar i en intervju med Tiki-Taka, att de italienska mästarna Juventus var nära att köpa honom i början av året. Detta för att fylla upp Sebastian Giovincos tidigare plats, med just honom.

Inför den här säsongen gick Antonio Cassano från Inter till Parma permanent, efter att ha visat framfötterna på lån i just Parma, säsongen innan. Den här säsongen har dock – i jämförelse med den förra – varit en katastrof för både Cassano och Parma, då klubben har lidit av stora ekonomiska problem under en längre tid. Ett faktum som bidragit till att Cassano gått kontraktslös under våren, efter att ha rivit det kontrakt han tidigare hade med Parma.

Cassano var nära en lösning i januari

Det var dock nära att Cassano slapp undan den tunga vår som han nu fått uppleva. Endast några dagar efter att han rev sitt kontrakt med Parma, uppges det nämligen av honom själv att Serie A-giganten Juventus, var ute efter att signera honom. Något som dock aldrig nådde förbi ryktesstadiet, då förhandlingarna av okänd anledning aldrig påbörjades, trots att båda parterna sägs ha varit intresserade.

Juventus har varit intresserade förr – men inte Cassano

Cassano var alltså högst intresserad av en övergång till Juve den här gången, men berättar i intervjun med Tiki-Taka, att fallet inte alltid varit så. Han uppger nämligen att han ett flertal gånger genom åren har nekat bud från klubben:

”Jag har nekat Juventus ett flertal gånger. Först när jag gick till Roma, sen när Juventus åkte ner i Serie B och till sist när de gick upp i Serie A igen. Men jag passade inte in där då.”

Cassano säger att anledningen till att han inte tyckt sig passa in i Juventus tidigare, är för att man tidigare velat ha ”små soldater” i laget:

”Man eftersökte soldater, och jag är ingen soldat. Jag passade inte in att följa den där strikta och enkelriktade vägen. Jag ändrar riktning tre till fyra gånger om dagen, och skulle inte ha passat in i ett lagbygge som det.”

Nuförtiden tycker Cassano däremot alltså bättre om Juventus som klubb och tror att hans spelstil och personlighet skulle passa in bättre i dagens lagbygge. Tränaren Massimilano Allegri är nämligen enligt honom mer flexibel och förstående. Därför hoppas 32-åringen nu på att en övergång till storklubben ska kunna ske någon gång inom en snar framtid.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply