Premier League-duo jagar Witsel

Både Manchester United och Chelsea ska enligt The Mirror vara intresserade av att värva den belgiske mittfältaren Axel Witsel i sommar.

Axel Witsel kom till Zenit S:t Petersburg från Benfica 2012 och har sedan dess gjort stor succé i den ryska ligan. Men på senaste tiden har belgaren ryktats bort från den ryska toppklubben där framförallt Juventus nämnts som en kandidat. Allt började redan för några månader sedan när Witsel själv gick ut med att han kunde tänka sig att lämna Zenit på grund av att han vill ha nya utmaningar i karriären.

Två engelska klubbar intresserade

Juventus har som sagt varit intresserade sedan i januari, men nu ger sig även två toppklubbar i Premier League in i jakten på 26-åringen. Det är Manchester United och Chelsea som enligt uppgifter från The Mirror ska vara väldigt intresserade av att värva mittfältaren i sommar.

Manchester United tränare Louis van Gaal vill stärka upp den centrala delen av mittfältet för att lätta upp för Michael Carrick. För Juventus del handlar allt om hur det blir med Paul Pogba, Arturo Vidal och Andrea Pirlo i sommar. För Chelseas del handlar det bara om att José Mourinho vill förstärka truppen för att förhoppningsvis kunna försvara titeln i Premier League och komma ännu längre i Champions League.

Eftersom Axel Witsel själv har sagt att han vill lämna i sommar så nog den största frågan inte om han kommer lämna, utan vilka han lämnar för. Manchester United, Chelsea och Juventus är alltså tre klubbar som visat stort intresse för belgaren. Det skulle inte vara förvånande om det finns fler klubbar som jagar den 26-årige mittfältaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply