bet365

Officiellt: Dortmund värvar mittfältare

Borussia Dortmund värvar från 1860 München

Borussia Dortmunds nye tränare Thomas Tuchel har gjort klart med sitt andra nyförvärv inför nästa säsong. Den här gången handlar det om mittfältstalangen Julian Weigl från 1860 München.

Den tyska storklubben Borussia Dortmund går en intressant framtid till mötes. Med en ny ledarstab och nya spelare på intåg råder det höga förväntningar på Thomas Tuchel inför kommande säsong. Man har sedan tidigare gjort klart med veteranen Gonzalo Castro från Bayer Leverkusen – och nu har man värvat en något yngre konkurrent på mittfältet.

På sin officiella hemsida meddelar man att Julian Weigl från 1860 München har signerat ett fyraårskontrakt med klubben. Weigl, som för närvarande spelar U-20-VM med Tyskland, har varit jagad av klubbar som Juventus, Liverpool och Tottenham.

– Julian Weigl är en framtidsspelare på det centrala mittfältet som vi tror har stor potential, säger sportchefen Michael Zorc till hemsidan.

Beräknas tappa spelare

Dortmund hade en minst sagt tuff säsong i Bundesliga, där man till slut lyckades klättra upp på en kvalplats till Europa League, och det råder inga tvivel om att man riskerar att tappa flera viktiga spelare. Främst talas det om Ilkay Gündogan till Manchester United, som tidigare avböjt kontraktsförlängning med de svartgula. Samtidigt finns det flera eftertraktade spelare i truppen, som bland andra Pierre-Emerick Aubameyang och Mats Hummels, där flera storklubbar lär jaga deras underskrifter i sommar.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365