Uppgifter: Monaco har accepterat ett bud på Martial

bet365

Tottenham nära Anthony Martial

Tottenham skall, enligt fransk media, ha lagt ett bud på Martial som Monaco nu sägs ha accepterat.

Anthony Martial har av många rankats som en av Frankrikes nästa superstjärnor inom fotbollen. 19-åringen har den den här säsongen imponerat i både Ligue 1 och Champions League med sitt Monaco och europeiska toppklubbar, bland andra Atletico Madrid, har under våren kopplats ihop med jättetalangen. Nu kommer uppgifter som säger att Martial, som jämförs med legendariske Thierry Henry, ska vara mycket nära en flytt till Premier League.

Stor favorit hos Pochettino

Den centrale anfallaren skall enligt France Football vara på gång till Europa League-klara Tottenham.

Tidningen uppger att Tottenham och Monaco ska ha kommit överens om ett övergångsbud för Martial som sägs ligga på 18,1 miljoner pund, motsvarande cirka 231 miljoner kronor. Nu återstår det alltså endast för den franske u-21 spelaren att komma överens med Spurs om ett personligt kontrakt.

Tottenhams manager, Mauricio Pochettino, uppges ha scoutat Martial ett antal gånger under våren och den absoluta övertygelsen skall ha kommit när Pochettino följde anfallaren i åttondelsfinalen i CL mellan Arsenal och Monaco, där det franska topplaget sedermera avancerade till kvartsfinal. Den argentinske tränaren blev imponerad över Martials förmåga på planen och nu kan en efterlängtad övergång alltså bli verklighet.

Vill avlasta Kane

Pochettino ser sig om efter spelare som kan avlasta Harry Kane på forwardspositionen och ser Martial som ett perfekt komplement till succéartade Kane.

Anthony Martial, med 10 landskamper för Frankrikes u-21 på meritlistan, kom till Monaco under sommaren 2013 från Lyons B-lag och har under den här säsongen verkligen fått sitt genombrott. Totalt sett har det blivit 48 spelade matcher för Monacos guldklimp där han mäktat med 12 mål och fem assist.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply