Bacca: ”Mitt förstaval kommer alltid vara Sevilla”

bet365

Colombianen antyder att han vill stanna i La Liga-klubben

Carlos Bacca har länkats bort från Sevilla under säsongen. Nu antyder dock stjärnan själv att han har inga tankar på att lämna La Liga-klubben.

Sevilla kliver på torsdagskvällen in i returmötet i Europa League-semifinalsmötet med Fiorentina. Med ett 3-0-försprång inför kvällens drama på Artemio Franchi talar mycket för att colombianen Carlos Bacca och hans lagkamrater tar sig vidare till finalen senare i vår.

Inför mötet har colombianske stjärnan intervjuats av spanska tabloiden AS. Där berättar den eftertraktade stjärnan att han inte har några tankar på att lämna La Liga-klubben, trots ihållande rykten från Europas alla hörn.
– Jag står under kontrakt med Sevilla och det enda jag tänker på är att avsluta den här säsongen. Mitt förstaval kommer alltid vara Sevilla för min familj är lycklig här och du kan inte prissätta det. Faktum är att min fru vill leva här efter att jag gått i pension, säger stjärna till den spanska tabloiden.

”Det är upp till klubben och Emery”

Stjärnan påpekar själv att han trivs väldigt bra bland stadens invånare, av all uppskattning som visats. Men trots att han vill stanna i klubben, så vilar beslutet på en annan viktig persons axlar.
– Den ömhet som visas av folket på gatan är fantastisk och det är en annan anledning som gör att jag vill stanna, även om det inte ligger i mina händer. Det är upp till klubben och om Unai Emery vill ha mig kvar eller inte, eller om de får ett erbjudande som de inte kan tacka nej till.

”Brügge gav mig chansen”

Carlos Bacca kom till Europa i januari 2012 när belgiska klubben Club Brügge köpte loss honom från colombianska Junior. Efter det tog stjärnans karriär fart och redan ett år senare köpte spanska Sevilla loss honom från Club Brügge för drygt sju miljoner euro. Stjärnan medgav att det var en dröm att få chansen i Europa.
– Brügge gav mig möjligheten att komma till Europa och jag spelade i en liga jag inte visste någonting om, men det var en chans för mig att lämna Colombia. Det har en dröm och jag visste att det kunde bli en språngbräda mot att få spela i någon av de stora ligorna mot de riktigt stora klubbarna. När jag var 21 spelade jag i Venezuelas division två, nu är jag här hos Sevilla i spanska högsta ligan.

Den här säsongen har stjärnan mäktat med 25 mål, varav 20 stycken gjorts i La Liga. Han var även med när Sevilla vann Europa League förra säsongen.
– Jag tror att skalan av det jag uppnått här kommer först slå mig när jag är klar med spelet, men i nuläget njuter jag bara av det. Det är svårt för ens hjärna att överväga dessa saker och om jag stannade till för att tänka på det, skulle jag kanske inte vara här idag.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply