Aston Villa närmast värvning av högerbacken

Aston Villa säga enligt Sky Sports vara intresserade av att försöka få in högerbacken Micah Richards i sommarens transferfönster. 

Micah Richards är 26 år gammal och har tillhört Manchester City sedan 2001. Den senaste säsongen spenderade engelsmannen dock hos italienska Fiorentina. Högerbackens kontakt går ut i sommar och Manchester City har valt att inte förlänga med honom. Det gör såklart att många klubbar öppnar ögonen extra mycket eftersom han nu är gratis.

Aston Villa säga vara en klubb som är väldigt intresserad av att värva Micah Richards. Enligt Sky Sports var Premier League-klubben intresserade redan innan Manchester City bekräftade att de skulle släppa honom, men nu, eftersom han är gratis, uppges intresset ha ökat.

Flera klubbar håller utkik

Dock är det inte bara Aston Villas intresse som har ökat efter att han släpptes. Andra klubbar verkar vara intresserade av att värva 26-åringen. Everton, Southampton och West Ham är de andra klubbarna som ska vara nyfikna på Richards. Men enligt uppgifter är det alltså Aston Villa som ligger närmast en värvning av engelsmannen.

Inte spelat så mycket

En stor fråga är dock om en värvning av Micah Richards verkligen skulle vara så bra. För några år sedan sågs han som en extremt stor talang men skador satte stopp för det. Han lånades alltså ut till Fiorentina i förhoppning att få mer speltid, men där fick han bara spela nio ligamatcher på hela säsongen. Att gå till en bottenklubb som Aston Villa kanske inte skulle vara så dumt för Richards som verkligen skulle behöva en nystart i karriären.

Aston Villa hade en extremt jobbig säsong i Premier League, där man släppte in 57 mål på 38, vilket var tredje mest i hela serien, men ändå lyckades de precis undvika nedflyttning.

Vad som händer med Micah Richards i sommar återstår att se. Blir det Aston Villa, någon annan engelsk klubb eller kanske till och med en klubb utanför England?

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply