LISTA: Tio glödheta Bundesliga-spelare på transfermarknaden

Kevin De Bruyne välkomnar Alexis Sanchez

10 Bundesliga-spelare listade på transfermarknaden

Vi rullar vidare och tar en titt på den tyska publikfesten som går under namnet Bundesliga. Bayern München tog hem ligatiteln på nytt men spekulationer har placerat spelare som Bastian Schweinsteiger och Dante i andra klubbar. Och vad händer egentligen i Borussia Dortmund? Flera stjärnor förväntas anlända, men samtidigt kan flera ta möjligheten till att lämna. Ilkay Gündogan och Mats Hummels är bara två av individerna som nämnts i ämnet. Och vad händer egentligen med Wolfsburgs succéman Kevin De Bruyne?

10 Bundesliga-spelare som kan byta klubb under transferfönstret

Några av dessa Bundesliga-spelare kan mycket väl byta klubbadress i sommar. Vi på Silly Season Sverige har tagit en liten titt på ett par namn som vi tror kan bli väldigt aktuella, eller åtminstone väldigt omtalade, gällande en flytt den här sommaren. Ett tips är att ni även tar en titt på listan med tio klara övergångar från början av juni!

Har vi missat någon? Eller är det någon specifik spelare du/ni tror kan byta klubb i sommar? Kommentera!

Kevin de Bruyne

Kommentar: Den tidigare Chelsea-spelaren och numera mittfältsstjärnan i tyska Wolfsburg, Kevin De Bruyne, har en strålande säsong bakom sig i Bundesliga. Den mycket skicklige mittfältaren har varit en väl bidragande faktor till att klubben kvalificerat sig för spel i Champions League till nästa säsong.

Det har också resulterat i ett växande intresse ute i Europa för belgarens signatur. Bayern München ska vara sugna i Tyskland, samtidigt som engelskt intresse finns från bland annat Manchester City. Faktum är att den sistnämnda klubben har varit i kontakt med spelaren, bekräftat av protagonisten själv.

Illkay Gündogan

Kommentar: Borussia Dortmund hade en bedrövlig höst, ryckte upp sig under våren men slutade på en blygsam sjunde plats i tabellen. Nu förväntas stora förändringar ske i laget och Jürgen Klopp har redan slängt in handduken. En mittfältare som med största sannolikhet kommer att lämna Bundesliga-klubben är den tyske spelare Ilkay Gündogan.

Klubben har redan bekräftat att spelaren kan komma att lämna och visst finns det intresse. Enligt Transfermarkt.de har han länkats ihop med följande klubbar: Manchester United, Barcelona, Arsenal, Bayern München, Napoli, Milan, Wolfsburg, Chelsea, Juventus, Manchester City, Liverpool och Atlético Madrid. Alternativ finns med andra ord för 24-åringen.

Johannes Geis

Kommentar: Den defensive mittfältaren Johannes Geis har den senaste säsongen med FSV Mainz 05 växt fram till en riktigt skicklig spelare. Den blott 21-årige tysken har på 37 matcher den gånga säsongen mäktat med fem mål och fem målgivande passningar och han kommer med stor sannolikhet spela en viktig roll när U21-EM går av stapeln i sommar.

Det lär också finnas en hel del storklubbar som håller ett öga på honom i Tjeckien. Han har sedan tidigare länkats till ligakonkurrenterna Schalke 04, Wolfsburg, Bayer Leverkusen, Borussia Mönchengladbach och Borussia Dortmund, men även utländskt intresse från Lazio, Inter och Atlético Madrid finns enligt uppgifter för 21-åringen.

Josip Drmic

Kommentar: Anfallaren Josip Drmic, 22, har trots sin unga ålder redan 18 landskamper med det schweiziska landslaget där det dessutom blivit fem mål. Den senaste säsongen med sin nuvarande klubb Bayer Leverkusen blev det 38 matcher och sex mål samt en målgivande passning. Värvningen från Nürnberg förra sommaren kan dock vara på väg bort redan nu.

Spelaren står visserligen under kontrakt med klubben som kvalificerade sig för Champions League, till sommaren 2019, men den gångna säsongen har han hamnat i skuggan av Stefan Kiessling. Han ryktades redan i januari vara på väg bort och nu i sommar kan det mycket väl resultera i en ny klubbadress. Kandidater: Hamburg, Hannover 96 och Borussia Mönchengladbach.

Ivan Perisic

Kommentar: Wolfsburg tog sig till Champions League tack vare en mycket fin säsong i Bundesliga. Det mesta av ljuset har lyst ner på mittfältaren Kevin De Bruyne gällande både succéinsatser och transferuppgifter. Men en annan spelare som det talas om gällande en potentiell övergång är den 26-årige Ivan Perisic.

Den offensive mittfältare, som också kan spela ut mot kanterna, har ryktats bort från Bundesliga-tvåan och en klubb som tidigare nämnts är italienska Inter. Men även den tyska succéklubben Borussia Mönchengladbach har nyligen nämnts i tysk media som en möjlig klubbadress. Det återstår att se vad som händer med den kroatiske landslagsmannen.

Rafael van der Vaart

Kommentar: Hamburg var snubblande nära att ramla ur Bundesliga för första gången, men en sen vändning i playoffmatchen mot Karlsruher SC resulterade i att laget klarade sig kvar i den högsta divisionen. Där kommer de nu få spela utan den holländske veteranen Rafael van der Vaart som är på jakt efter en ny klubbadress.

Det har rapporterats om en återkomst till Eredivisie och storklubben Ajax, men för drygt en vecka sedan dök rapporter upp gällande att stjärnan själv vill till södra Spanien, vilket väckt förhoppningar hos både Malaga och Real Betis. Vi håller givetvis våra ögon öppna för att se var 32-åringen – som även länkats till Turkiet, Italien, Grekland, Skottland och USA – i slutändan landar.

Timo Horn

Kommentar: FC Köln sitter på en oerhört lovande målvakt i det land som just nu spottar ur sig spelare av hög klass mellan stolparna. Den 22-årige målvakten Timo Horn har vaktat kassen 36 matcher den gångna säsongen och han är tillsammans med Bernd Leno från Bayer Leverkusen samt Marc-André ter Stegen från Barcelona, den målvakten som får chansen i sommaren U21-EM.

Och visst finns det stort intresse för den lovande målvakten, som dessvärre för sin egen del förmodligen inte får störst förtroende mellan stolparna med tanke på konkurrensen som råder. Men klubbar som Real Madrid, Arsenal, Roma, Manchester United, Tottenham och Aston Villa sägs följa honom.

Bernd Leno

Kommentar: Som sagt, Tyskland spottar ur sig målvakter av högsta klass för tillfället. Bortsett från tidigare nämnda målvakt Timo Horn, finns även Bayer Leverkusens målvakt Bernd Leno som visat framfötterna under den gångna säsongen. Med 48 spelade matcher, där bland annat åtta Champions League-matcher är inkluderade, har spelaren presenterat sig i Bundesliga-laget.

Och även han är med i sommaren U21-EM i Tjeckien. Och även han är jagad av flera storklubbar. De som sägs vara sugna på att få en signatur från den tyske 23-åringen finns italienska Roma, engelska Arsenal samt spanska Real Madrid.

Max Meyer

Kommentar: Säsongen blev något av ett misslyckande för Schalke 04 som endast lyckades uppnå en sjätte plats i Bundesliga. Klubben har redan gjort sig av med spelarna Kevin Prince-Boateng och Sidney Sam, samtidigt som managern Roberto Di Matteo fått lämna sitt uppdrag som manager. Däremot har den lovande 21-åringen Max Meyer, offensiv mittfältare, fått mer förtroende och tagit nya steg i sin utveckling.

Totalt blev det 37 matcher med sex gjorda mål och två målgivande passningar för den offensive mittfältaren den gångna säsongen. Semestern får däremot vänta för nu väntar U21-EM för talangen. Och efter det kan det mycket väl dra igång en transfercirkus. Barcelona, Chelsea, Arsenal och Liverpool sägs vara sugna på att värva honom i sommar.

Mats Hummels

Kommentar: Även den tyske landslagsmittbacken i Borussia Dortmund, Mats Hummels, är en spelare som kan komma att lämna sin Bundesliga-klubb i sommar. Manchester United har ryckt i mittbacken under en väldigt lång tid och även Chelsea har nämnts som en kandidat. Dessutom  rapporterades det så sent som natten mot torsdagen gällande att den italienska klubben Milan ska vara beredda att utmana om 26-åringens signatur.

Spelaren står idag under kontrakt med den tyska storklubben till sommaren 2017 och har tidigare spelat för Bayern München. Den gånga säsongen blev det 32 matcher för den floppande klubben och landslagsmannen värderas av Transfermarkt.de till 35 miljoner euro.

Andra heta Bundesliga-spelare den här sommaren

Dante (Bayern München), Bastian Schweinsteiger (Bayern München), Álvaro Domínguez (Borussia Mönchengladbach), Branimir Hrgota (Borussia Mönchengladbach), Matthias Ginter (Borussia Dortmund), Martin Harnik (Stuttgart), Mario Götze (Bayern München), Timm Klose (Wolfsburg), Bas Dost (Wolfsburg), Antonio Rüdiger (Stuttgart), Johnny Heitinga (Hertha Berlin)

bet365

1 Comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply