Ilicic sen poängräddade i Derby di Sicilia

Det var ett oerhört viktigt Derby di Sicilia som slog upp portarna på söndagseftermiddagen, där överraskningslaget Catania fortfarande drömmer om Europa, samtidigt som gästande Palermo slåss för sin överlevnad. Och visst skulle det bli en dramatisk tillställning på Stadio Angelo Massimino.

Efter en mållös första halvlek, där Catanias frisparksspecialist Francesco Lodi bland annat haft ett par frisparksmöjligheter, kom ledningsmålet för hemmalaget efter 68 minuters spel. På ett inspel fick Pablo Barrientos tillräckligt bra träff på bollen för att få den att studsa in vid den bortre stolpen.

Det såg ut att bli ett nytt poängtapp för Palermo, men med matchens sista spark kunde Josip Ilicic frälsa gästerna. Abel Hernandez nickade enr bollen och från nära håll kunde Ilicic trycka in bollen i nätmaskorna, när klockan tickat fram till den 95e matchminuten. 

Ett jobbigt poängtapp för Catania som dock fortsatt har chansen att sno åt sig en plats i Europa till nästa säsong. Samtidigt en mycket viktig poäng för Palermo i bottenstriden.


You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply