Hur många lag har Zlatan spelat i under sin karriär? 9 lag!

Hur många lag har Zlatan spelat i?

Hur många lag har Zlatan spelat i? Så många klubbar har Zlatan spelat i under sin karriär!

Hur många lag har Zlatan spelat i? Hur många klubbar har Zlatan spelat i under sin karriär?  Zlatan Ibrahimovic är Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna enligt många och under sin karriär som aktiv fotbollsspelare flyttade han runt en hel del, på toppnivå. Då Zlatan kom upp väldigt ung och la skorna på hyllan väldigt sent hann han med inte bara väldigt många matcher utan även en hel del olika klubbadresser under karriärens gång. Se & spela på fotboll live =>

Sverige, Italien och Spanien är bara några av länderna där Ibra gjorde stora avtryck för att inte tala om det svenska landslaget där han gjort flest mål, och flera av dem riktigt snygga. Det finns en hel del att läsa om när det kommer till Zlatan Ibrahimovic och hans otroliga karriär men hur många lag har Zlatan spelat i är något inte alla har koll på. Det är ingen hemlighet att han var runt en hel del men var, när och hur länge är inte alltid lika lätt.

När det kommer till hur många lag har Zlatan spelat i kommer vi i denna artikel att gå igenom exakt var och när han spelade och hur lång tid han spenderade i varje klubb. Oavsett var Zlatan har spelat har han skördat framgångar, både på individuell och lagnivå. Han har en gedigen lista med klubbar som han spelat i under karriären och nu går vi igenom samtliga.

Hur många lag har Zlatan spelat i? Så många lag har Zlatan spelat i under sin karriär!

Hur många lag har Zlatan spelat i? Zlatan har spelat i 9 lag under sin karriär!

Hur många klubbar har Zlatan spelat i? Vilka lag har Zlatan varit med i under sin karriär? Vilka italienska lag har Zlatan spelat i? Här har du alla lag Zlatan har spelat i under sin karriär!

Vår svenska superstjärna inledde sin fotbollskarriär i tidig ålder och Zlatan har varit med i många lag under sin karriär. Zlatan inledde sin professionella karriär i Malmö FF redan 1999. Redan efter några år så blev internationella fotbollsklubbar imponerade av hans insatser. Den holländska klubben Ajax värvade Zlatan år 2001. Därefter blev det fler internationella klubbar runt om i världen under Zlatans framgångsrika och långa fotbollskarriär.

År och säsong Alla lag Zlatan spelat i Liga Stad och land
1999-2001 Malmö FF Allsvenskan Malmö, Sverige
2001-2004 Ajax Eredivisie Amsterdam, Nederländerna
2004-2006 Juventus Serie A Turin, Italien
2006-2009 Inter Milan Serie A Milano, Italien
2009-2011 FC Barcelona La Liga Barcelona, Spanien
2010-2012 AC Milan Serie A Milano, Italien
2012-2016 PSG (Paris Saint-Germain) Ligue 1 Paris, Frankrike
 2016-2018 Manchester United Premier League Manchester, England
2018-2019 LA Galaxy MSL Los Angeles, USA
2020-2023 AC Milan Serie A Milano, Italien

Hur många lag har Zlatan spelat i 2023?

Zlatan har spelat i ett lag, italienska Serie A-laget AC Milan, under året 2023.

Hur många lag har Zlatan spelat i 2022?

Under 2022 så har Zlatan bara spelat i ett lag, Serie A-laget AC Milan.

När spelade Zlatan i Malmö FF? – 1999-2001

När började Zlatan spela i Malmö FF? Zlatan började i MFF 1999. Då inledde Zlatan sin professionella karriär i hemstad Malmö och fotbollsklubben Malmö FF i Allsvenskan och Sverige. Han var med och tog Malmö FF tillbaka till Allsvenskan efter att man åkt ut högstadivisionen för första gången i klubbens historia. Säsongen i Superettan och en handfull matcher i Allsvenskan gjorde att han packade väskorna för att inleda sin internationella karriär.

Hur många lag har Zlatan spelat i

När spelade Zlatan i Ajax? – 2001-2004

När började Zlatan spela i Ajax? Den första klubben som Zlatan Ibrahimovic spelade i utanför Sverige var i Ajax. Efter en svår start då han vantrivdes i Nederländernas huvudstads lossnade det tillslut och det var framför allt under dessa år som Zlatan byggde grunderna till att bli den stora världsstjärna som han var under sin tid som aktiv fotbollsspelare. Efter bland annat två ligatitlar och en cuptitel samt flera spektakulära fotbollsmål flyttade svensken vidare efter tre säsonger.

När spelade Zlatan i Juventus? – 2004-2006

När började Zlatan spela i Juventus? Om de första riktiga byggstenarna till en internationell karriär kom i Ajax var det i Juventus som Zlatan Ibrahimovic verkligen blommade ut. Det var här under Fabio Capello som ”Ibra” började att nöta avslut och la även på sig flera kilo muskler. Han gick då från att vara den smala och tekniska fintaren till en mer fysisk tank, även om han behöll mycket av sin snabbhet och rörlighet. Under sin två säsonger i klubben utvecklades han till ett riktigt kraftpaket. Juventus vann titeln båda säsongerna som Zlatan var i klubben. Juventus fråntogs dock titlarna efter Serie A-skandalen 2006 då Juventus även blev nedflyttade till Serie B.

Hur många lag har Zlatan spelat i

När spelade Zlatan i Inter? – 2006-2009

När började Zlatan spela i Inter Milan? Zlatan valde att inte följa med Juventus ner i divisionerna och efter två säsonger i den svartvita klubben blev det en flytt till ligakonkurrenterna Inter. Här jobbade han mycket tillsammans med tränaren Jose Mourinho och hade en nyckelroll i laget som han vann bland annat tre Serie A-titlar med. Svensken växte ut till en stor idol på Stadio Guiseppe Meazza men efter tre säsonger bar flyttlasset vidare då han blev världens dyraste fotbollsspelare och flyttade till väldigt framgångsrika FC Barcelona.

När spelade Zlatan i FC Barcelona? – 2009-2011

När började Zlatan spela i FC Barcelona? Zlatan Ibrahimovic började spela i FC Barcelona under hösten 2009. Det var en speciell tid för anfallaren på Camp Nou då han fick spela med stora namn som Xavi, Iniesta och Leo Messi. Det blev en stark start och ligavinst för Zlatan i Spanien men efter ett tag började han inte komma överens med tränare Pep Guardiola. Det gjorde att sejouren i klubben blev kort då han först lånades ut till AC Milan som därefter köpte loss honom på permanent basis.

Hur många lag har Zlatan spelat i

När spelade Zlatan i AC Milan? – 2010-2012

När började Zlatan spela i AC Milan? Zlatan inledde sin första sejour i AC Milan under 2010. Han togs då emot med öppna armar som en superstjärna och skulle snabbt anpassa sig på den arena där han tidigare representerat rivalerna Inter. Det blev en ligatitel och en skytteligavinst för Zlatan under sin tid i Milano. Därefter blev det ett nytt land och ett nytt lag för Ibrahimovic som tillsammans med sin lagkamrat Thiago Silva flyttade till Paris och PSG.

När spelade Zlatan i PSG? – 2012-2016

När började Zlatan spela i PSG? Zlatan Ibrahimovic var ett av de första och största namnen i Paris Saint-Germains storsatsning efter att man fått nya ägare. Svensken blev frontfigur för laget på Parc des Princes och på fyra säsonger var Zlatan med och vann fyra ligatitlar. Svensken är en ikon i den franska huvudstadsklubben och var en av de som bar laget på sina axlar och hjälpte PSG att ta klubben dit där den är idag.

När spelade Zlatan i Manchester United? –  2016-2018

När började Zlatan spela i Manchester United? Det var mycket prat från engelska journalister och andra engelska tyckare som menade att Zlatan Ibrahimovic inte var någon storspelare. Anledningen? Han hade aldrig presterat mot ett engelskt lag och aldrig spelat i Premier League. Därför tog sig Zlatan an utmaningen och skrev på för Manchester United under 2016. På det individuella planet gick det väldigt bra för Zlatan på Old Trafford men United var inte längre den toppklubb som man varit historiskt sett. Det blev dock tre titlar hos The Red Devils. Community Shield, Europa League och ligacupen.

Tråkigt nog åkte Zlatan på svår skada under sin tid i United och fick följa mycket från läktaren. Men när han var på plats var han lika bra som alltid.

När spelade Zlatan i LA Galaxy? – 2018-2019

När började Zlatan spela i LA Galaxy? För att starta om karriären när han kommit tillbaka från skadan blev det en resa till andra sidan Atlanten då Zlatan skrev på för LA Galaxy. Han togs emot med öppna armar och visade vilken klass han fortfarande besatt trots att han började närma sig 40-årsåldern. Med ett drömmål i debuten satte Zlatan standarden och fortsatte med otroliga insatser under sin tid i MLS. LA Galaxy blev den första internationella klubben för Zlatan där han inte vann någon titel.

Zlatan klubblag spelat i

När spelade Zlatan i AC Milan? – 2020-2023

När började Zlatan spela i AC Milan igen? Det blev även en andra sejour för Zlatan Ibrahimovic i AC Milan då han återvände till San Siro under 2020, trots att det var många som inte var säkra på att svensken skulle kunna tillföra något. Han fick dock en bra start på sin andra sejour i klubben men tillslut var han tvungen att lägga skorna på hyllan vid 42 års ålder på grund av återkommande skadeproblem.

Hur många lag har Zlatan spelat i under sin karriär? Zlatan har spelat i 9 lag!

Mer om Zlatan och lagen han har spelat i under sin karriär

Så nu vet vi hur många lag har Zlatan spelat i under sin karriär. Vi har nu gått igenom svaret på frågan om hur många lag har Zlatan spelat i och när det kommer till spel på professionell nivå har det blivit spel i nio klubbar under tio olika sejourer då han återvände till AC Milan vid ett tillfälle. Du kan läsa mer Zlatan Ibrahimovic här på Silly Season Sverige.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply