Här smugglar fansen in alkohol till VM 2022

Här smugglar fansen in alkohol till VM 2022

Många fans i Qatar kom ut för att stödja sitt land under VM, och de hade gärna tagit en öl till matchen om det hade varit möjligt. Tyvärr är det inte tillåtet att dricka alkohol i värdlandet, så tillgången till alkohol kommer att vara begränsad under mästerskapet.

Supportrarna på läktaren får i de allra flesta fall klara sig utan alkohol under VM i Qatar eftersom alkohol är förbjudet i landet. Innan mästerskapet basunerades det ut att man dock skulle kunna köpa öl inne på arenorna – något som Qatar dock drog tillbaka bara två dagar innan VM-premiären.

Ingen alkoholkonsumtion under fotbolls-VM 2022

VM är en tid då människor från hela världen samlas för att fira sin kärlek till fotbollen.

Mot bakgrund av den senaste tidens händelser har det beslutats att det kommer att råda alkoholförbud under VM.

Det enda stället där du kan köpa öl är i en ”fan zone”, där varje kall dryck kostar 150 kronor. Men du får bara köpa fyra drinkar per person.

Alkoholförbudet har retat upp anhängare över hela världen – och vissa tycker att det är lite för långtgående. Titta bara på den mexikanska supportern som ertappades med att försöka smuggla in sprit på stadion med hjälp av en kikare före matchen mellan Mexiko och Polen. Det stämmer. En kikare

I videon ser vi hur en mexikansk supporter stoppas och undersöks av säkerhetsvakterna för den kikare han hade med sig in på arenan. En av dem skruvar loss linsskyddet för att hitta en dricksrör gömd inuti – men hans försök misslyckades den här gången. Det exakta innehållet i kikaren är fortfarande okänt.

Läs mer: Budweisers öl-mardröm förlorar 824 miljoner kronor

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply