Ghana Vinner över Sydkorea i en Oväntad Nagelbitare!

Ghana Vinner över Syd Korea i en Oväntad Nagelbitare

Ghana tog sin första seger i turneringen och gladde fansen med en 3-2-seger mot Sydkorea i grupp H. I och med detta resultat har Ghana fortfarande hopp om att kvalificera sig till VM:s utslagnings omgångar.

Mohammed Kudus gjorde två mål i en spännande match när Ghana slog Sydkorea med 3-2 och tog sin första seger i VM-grupp H.

Under de första 20 minuterna tvingade Sydkorea fram sju hörnor, men det var Mohammed Salisu som gjorde mål för Ghana i en målvakts situation 24:e minuten.

Kudus ökade försprånget till två mål med ett välplacerat huvudskott efter en Jordan Ayew-överläggning från vänsterkanten.

Efter att Cho Gue Song gjort två snabba huvudskott för att få Sydkorea att kvittera, satte Kudus sitt andra mål i matchen med ett väl tilltaget avslut i den 68:e minuten och gjorde 3-2.

Salisu var tvungen att rensa linjen i matchens sista minuter för att se till att Ghana lämnade Education City Stadium med alla tre poängen. Denna seger håller hoppet om att kvalificera sig till utslagsrundan vid liv.

Ghana vann mot Sydkorea i en jämn match på Education City Stadium.

Mohammed Kudus gör två mål när Ghana besegrar Korea i en spännande match

Ghana stod emot Sydkoreas tidiga press och tog ledningen med 2-0. Mittbacken Salisus mål i den 24:e minuten följdes upp av ett glidande huvudskott från Kudus i den 34:e minuten.

Ghana ställde upp med ett mer offensivt lag än mot Portugal, med Jordan Ayew åter i startelvan. Båda männen gjorde mål i slutet av fantastiska leveranser från Ayew.

var tvungen att kontrollera om Ayews frispark, som skapade förvirring bland det sydkoreanska försvaret, var giltig innan Premier League-domaren Anthony Taylor bekräftade den. Salisu vände sig skarpt för att ta in ledningsmålet när bollen studsade runt.

Ayew levererade återigen en utmärkt passning, med rätt höjd och tempo, som Kudus kunde använda för att med en glidande touch med huvudet fördubbla Black Stars ledning.

Med några nya spelare på planen förbättrades Sydkoreas anfall avsevärt. På bara en minut lyckades Lee Kang-In avlägsna Tariq Lamptey och sedan göra en cross som Cho attackerade snabbt. Salisu var ingen match när han såg Cho hoppa framför honom markering för att göra mål med ett kraftfullt huvudskott bara åtta minuter in i den andra halvleken.

Den 24-årige mittfältaren var ännu mer beslutsam när en chip från Kim Jin-Su fick den utplacerade målvakten Lawrence Ati-Zigi att tappa greppet och Cho klättrade över mittbackarna för att göra det dramatiska kvitteringsmålet, mitt framför en massa skrikande sydkoreanska supportrar.

Läs mer Mohammed Kudusi Ghana VM-trupp och hans chanser att bli bästa målskytt i VM 2022Vem vinner VM 2022? Ghana har goda chanser enligt oddset på fotbolls-VM 2022 vinnare! Se även. Chans att vinna 1 miljon varje dag här =>