Händelserik semifinal på Estadio da Luz

Fenerbahce kom med en 1-0 seger i bagaget efter mötet i Istanbul efter Egemen Korkmaz nickmål i andra halvlek. Denna match skulle dock inte få vänta länge innan vi fick se nätet rassla bakom Fenerbahces målvakt Volkan Demirel.

Det var som sagt Benfica som öppnade målskyttet i Lissabon genom Nicolas Gaitan. Tre snabba passningar efter ett snabbt inkast letade sig fram till Lima som i sin tur kyligt spelade in bollen snett inåt bakåt till Gaitan som elegant styrde in 1-0 till Benfica via virket i den nionde matchminuten.

Glädjen skulle få hålla i sig i knappa kvarten innan kallduschen kom. I den 22:e minuten så dömde domare Stéphane Lannoy straff till Fenerbahce efter en hands på Ezequiel Garay. Dirk Kuyt fick förtroendet och satte iskallt straffen till höger för målvakten Artur.

Benfica var verkligen i nöd av ett mål, och det skulle komma. Dryga tio minuter efter Kuyts kvittering så fick Benfica en frispark som man snabbt slår. Bollen letar sig fram till Oscar Cardozo som drar bort två Fenerbahce-försvarare och rullar in bollen med sin vänsterfot.

I halvtid var Fenerbahce fortfarande vidare på fler gjorda bortamål, men det skulle ändras. Innan Benfica skulle dryga ut ledningen ytterligare – återigen genom Oscar Cardozo – så skulle vi få bevittna en otäck skada på Fenerbahces högerback Gökhan Gönül. Efter ett inlägg från högerkanten så skulle Nicolas Gaitan hoppa upp och försöka sig på en volley från en snäv vinkel. Gaitan missade hela bollen men träffade Gönül med en rak vrist i ansiktet. Gönül föll ner på marken, helt orörlig och låg där i flera minuter innan han kördes ut och ersattes av Bekir Irtegün. Det finns fortfarande inga uppgifter om hur allvarlig skadan är.

Som sagt, Oscar Cardozo drygade ut ledningen till 3-1 efter att bollen letat sig fram till honom efter många studsar inne i straffområdet. Cardozo som sällan gör misstag när han är ensam med målvakten gjorde inget misstag den här gången heller och satte bollen distinkt bakom en chanslös Demirel.

Fenerbahce kom aldrig riktigt nära en reducering och får vänta ytterligare en säsong på deras första stora final ute i Europa. Istället är det Benfica som får spela mot Chelsea på Amsterdam ArenA i Amsterdam efter att ha slagit ut turkarna med totalt 3-2.

Chelsea besegrade tidigare ikväll Basel hemma på Stamford Bridge med 3-1 (5-2 totalt).