Glödheta Viola segrade på Stadio Olimpico

Serie A:s största hopp i Europa League ser ut att bli Lazio som tidigare i veckan bortabesegrade Stuttgart med klara 0-2. Men på söndagen var deet tillbaka till verkligheten i Serie A-spelet, där man drömmer om att kunna slå sig in i Champions League till nästa säsong.

Den drömmen blev dock allt mer distanserad när en av de stora konkurrenterna till platserna, Fiorentina var på besök på Stadio Olimpico. För gästerna bjöd på en taktiskt fulländad insats och fint spel, vilket kröntes i den första halvleken efter nitton minuters spel. Efter en genialiskt överhoppning av Borja Valero på Adem Ljajic, kunde ge Stevan Jovetic spelrum som utnyttjades på bästa sätt. Ett stabilt avslut i bortre och Viola hade en ljuv ledning i halvtid.

I den andra halvleken fortsatte Fiorentina att bjuda på en fin insats mot Lazio, och blott fem minuter in i halvlkeen var det dags igen. Den här gången fick framspelaren Adem Ljajic istället skriva in sig som målskytt, när han på en frispark lurande byxorna av Marchetti och fick se avslutet sjunka in fint i bortre hörnet.

Lazio jagade sedan en reducering där Hernanes bland annat testade Viviano med ett frisparksförsök. Den landslagsmeriterade målvakten räddade dock avslutet snyggt i sitt högra kryss och var även på rätt plats vid rätt tillfälle i slutet, när Floccari fick en kanonchans mitt i boxen. Matchen slutade 0-2 och Fiorentina ser ut att bli laget som ska ta upp jakten på Milan och Napoli på Champions League-platserna. För Lazios del får man ladda om inför den viktiga returen i Europa League på torsdag.