Gentner sköt Stuttgart till seger

Hemmalaget Stuttgart öppnade till supportrarnas stora förtjusning starkt och försökte från start att få in ett tidigt ledningsmål. Mönchengladbach som var långt ifrån beredda på Stuttgarts offensiva inledning tvingades således backa tillbaka, vilket gav Stuttgart fortsatt möjlighet att gå framåt.

I den 24:e minuten straffades Mönchengladbach för sitt försvarsspel då den egna mittbacken Alvaro Dominguez prickade in bollen i egen bur. Dominguez självmål var dock bara början på vad som komma skulle då Christian Gentner sex minuter senare kunde utöka ledningen till 2-0 med ett välplacerat skott.

Mönchengladbach försökte och försökte, men lyckades inte att ta sig igenom det för dagen starka hemmaförsvaret. Matchen slutade 2-0.