Lamela segerskytt för Roma i Turin

Efter förra omgångens Romderby var det nu dags för ett viktigt bortamöte för Roma, där man borta i Turin siktade in sig på tre nya poäng i jakten på Europadrömmen. Motståndet för dagen var Torino och visst skulle det bli en jämn tillställning.

Lite överraskande var det när kritiserade Pablo Osvaldo var mannen som öppnade målskyttet efter 22 minuters spel. Den italienska anfallaren som ryktats bort från Roma, slog till med en lyckad lobbnick vid den bortre stolpen, som letade sig över målvakten Jean-Francois Gillet och in till 0-1.

Torino jagade genast efter en kvittering och Alessio Cerci var mycket nära att få till en kvittering, när hans frispark skruvades runt muren och träffade virket. Istället kom kvitteringen endast minuter senare, när Rolando Bianchi vann nickduellen mot Burdisso på Cercis frispark och satte kvitteringen.

I den andra halvleken kom dock avgörandet, när Erik Lamela klev in i målåprotokollet igen. Den lovadnde anfallaren som har en lyckad säsong hittills, klev in i banan från högerkanten och slog till med ett läckert avslut som skruvade in sig i det bortre krysset.

Matchen slutade 1-2 och Roma tar upp jakten på allvar mot övriga konkurrenter om en plats i Europa till nästa säsong.