United gjorde jobbet på Britannia Stadium

Stoke har det kämpigt i bottenstriden i Premier League och är ett av de mest formsvaga lagen i hela ligan. Idag gästade ligaledarna Manchester United Britannia Stadium med förhoppningarna att ta sig ett steg närmare Premier League-titeln.

Gästerna United skulle få den starten man hade hoppats på då man redan i den fjärde matchminuten tog ledningen. Robin van Persie slog hörnan som Michael Carrick, efter en tilltrasslad situation, med en hederlig tåfjutt lyckades få in bakom målvakten Asmir Begovic.

Matchen var annars ganska stängd där målchanser var få och underhållningsvärdet kanske inte det högsta. United kontrollerade första halvlek och lät inte Stoke komma till några vidare målchanser. Michael Carrick hade gett sitt United en 0-1-ledningen som de tog med sig in till halvtidsvilan.

United forsatte att domdera villkoren även i den andra halvleken och Stoke hade inte mycket att komma med i offensiv väg. Gästerna skulle även utöka sin ledning när Robin van Persie i den 66:e matchminuten blev fälld i straffområdet och domaren Moss pekade på straffpunkten. Holländaren tog själv hand om straffen som han placerade in vid Begovics vänstra stolpe och 0-2 till Manchester United.

Resten av matchen var en transportsträcka till slutsignalen då Stoke inte mäktade med att störa ett för dagen stabilt United. 0-2 till Manchester United efter mål från Michael Carrick och Robin van Persie.