Åtvidaberg tog sin första seger i årets Allsvenska mot AIK

Efter tre minuters spel skapar AIK sin första målchans efter en kort hörna, där AIKs numera målfarlige högerback Martin Lorentzson placerat sig vid första stolpen, men det slutar med en ny hörna efter att en Åtvidabergs-försvarare styrt ut den över kortlinjen.

Åtvids första ordentliga målchans skapas utav att vänsterbacken Andreas Dahlen får en fint öppnande passning av Kristian Bergström, ut på kanten, Dahlen går in i banan och försöker med en passning snett inåtbakåt, försöket stoppas av Milosevic och går ut till en senare resultatlös hörna.

Daniel Sjölund, den fd djurgårdaren, skapar även han chanser för Åtvid efter en frispark droppar bollen ner till honom som drar till med sin vänsterfot, någon meter utanför.

Första halvlek kan man summera med mycket fasta situationer, 4-6 i hörnor. Där det kändes att Åtvidaberg var lite hetare, men ingen riktigt bra målchans dök upp i första halvlek.

En sträckt vänstervrist av Kristian Bergström i innerstolpen blir startskottet för den andra halvleken, ett skott som fick Kopparvallen och de 4941 besökande att göra lite väsen av sig.

Bara minuter senare, 58 minuten, snappar Imad Zatara upp en frisparksretur samtidigt som AIK inte får undan bollen, utan Zatara drar till med höger och bollen går in vid bortre stolpen, 1-0 Åtvidaberg.

Direkt efter går AIK på anfall, Danielsson avlossar utanför straffområdet. Ett skott som Åtvidabergs-målvakten Gustavsson släpper retur på och bollen studsar ut till AIKs Lorentzson som skjuter på en täckande Åtvids-försvarare.

Mer och mer AIK eftermålet, då AIK byt in Martin Mutumba och Henok Goitom, samtidigt som man har flyttat upp positionerna. Man vaskar fram en handfull möjligheter. Men ingen jättefarlig.

AIK skapar mer de sista tio minuterna, då deras press är intensivare än tidigare i match, AIKs Johansson spelar in bollen till Goitom som tar med sig bollen och skjuter vilket ställer Gustavsson i Åtvidabergsmålet på prov. Men med en fin fotparad håller han kvar Åtvid i ledningen.  Senare räddar han även en nick från Bahoui från nära håll. Vilket gör att matchen slutar 1-0 till Åtvidaberg och AIKs är fortfarande utan seger i årets Allsvenska.